Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Svekket tillitt til tannlegen

Hei!

I fjor i mai måned var jeg hos en tannlege jeg hadde blitt fortrolig med. Han har nå sluttet og jeg kom til en ny tannlege. I fjor hadde jeg en del små begynnende hull, og det så ut for at det ikke var store utviklingen i april i år.

I løpet av året har jeg brukt vanlig tannkrem (pusset 2 ganger daglig) og tanntråd 5 dager i uken. Etter besøket, i april i år, fikk jeg da en resept på en tannkrem som heter Duraphat, som inneholder 5 ganger fluorinnholdet til en vanlig butikkjøpt tannkrem.

Synes dette tiltaket var litt ekstremt, og føler meg ikke helt komfortabel med dette. Bør jeg lytte til den nye tannlegen og bruke dette preparatet, til tross for at "vanlig" tannpuss og tanntråd har stagnert utviklingen av hullene?

Jeg oppsøkte i utgangspunktet tannlegen fordi jeg følte at det var "noe" med en jeksel som ligger ca. i midten av nedre kjeve. Ikke store greiene altså. Men etter mye om og men snakket tannlegen om at dette kunne være visdomsjekselen som skaper litt "trøbbel". Jeg var ikke helt komfortabel med denne konklusjonen, fordi det er godt mellomrom mellom visdomstennene og resten. Og har aldri opplevd problemer med visdomstennene mine. Han ga etter hvert slipp på denne konklusjonen, og nevnte i stedet at det kunne skyldes en cyste i kjeven, men følte vi ikke trengte å se på dette som et alternativ.

Derfor mente han at det kunne skyldes en fylling som tidligere (muligens i fjor) ble satt i den jekselen jeg har følt det har pågått noe, og at denne fyllingen kunne påvirke nerven. Jeg var ikke helt med på den forklaringen, men lot det gå. Jeg tror at det et lite hull, fordi det er det det føles ut som. Jeg har etter dette besøket litt svekket tillit til den nye tannlegen, og fremmer derfor dette til dere slik at jeg kanskje kan få en annen oppfatning av situasjonen.

Takk skal dere ha!

Husky

Kjære Husky!

Jeg har selvsagt ingen mulighet verken å bekrefte eller avkrefte de diagnosene som tannlegen har funnet hos deg.
Hovedproblemet her er at du har svekket tillitt til den nye tannlegen og derfor mener jeg at du kan oppsøke en annen tannlege og be om en grundig forklaring på problemer som du har med dine tenner. Gjerne be om å få se røntgen bilder av dine tenner. Dette er på ingen måte en kritikk av den nye tannlegen. For all jeg vet kan den nye tannlegen ha helt rett i alle sine diagnoser angående dine tenner men så lenge du har ikke tillitt i ham/henne har tannlegen et problem.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...