Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Rotspissamputert tann

Hei!


Jeg hadde en rotspiss amputasjon av 12 årsjekselen i overkjeven for ca 15 år siden. Jeg har siden den gang tidvis hatt murring og smerte i tannen, men de forsvinner gjerne igjen. Men ved f.eks. forkjølelse, så får jeg fort tannsmerter rundt dette området.

Den siste uken har jeg hatt tiltagende smerter, og brukt ibux flere ganger om dagen. Igår var jeg hos tannlegen, (en ny tannlege jeg ikke kjenner, men fikk raskt time og valgte derfor denne muligheten). Han tok bilder, og sa at jeg hadde en kraftig betennelse rundt denne tannen (han sa ingenting om betennelse i tannkjøtt), men viste meg på bildet at det var rommet over tannen som var betent. Dette kunne han ikke gjøre noe med, men ønsker å henvise meg til spesialist.
Jeg fikk med meg en resept på Apocillin 1 gr. tabeletter som jeg skal ta 4 ggr om dagen i 7 dager. Han sa også at ut fra bildet av tannen, så ser det ut til at det kun er amputert 2 av røttene i denne tannen ikke alle 4.

Hvorfor tror dere ikke dette ble gjort 1. gang? Og hva tror dere jeg har for valg i forhold til denne tannen, hvilken behandling vil gjøres, og hva er prognosene for å kunne beholde tannen i noen år til, uten smerter? Vurderer å trekke den, men er redd jeg vil angre, da jeg føler at det å trekke en jeksel vil gå ut over "livskvaliteten" min, spiseproblemer etc.

Rotamputert tann

Kjære Rotamputert tann!

En tann kan ha flere røtter og når tannen rotfylles kan enkelte av røtene ha fortsatt infeksjon og/betennelse. I slike tilfeller kan roten rotamputeres men man trenger ikke å rotamputere alle røttene.
Når en tann er rotamputert er det fortsatt mulig å gjøre rotfyllingen på nytt. Men i så fall er det kjekt å bli henvist til en spesialist for best resultat. Hvis din tannlege mener at tannen kan reddes ved å få behandling hos en spesialist ville jeg følgt hans/hennes råd.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...