Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Tannlegeskrekk pasient

Hei.

Jeg har veldig tannlegeskrekk.. Jeg ble utsatt for overgrep som barn, og hos tannlegen blir "minner" fra traumene veldig plagsomme. Jeg får panikk og må bruke mye krefter på å klare å gå igjennom det. Nå har jeg en del arbeid som må utføres på en tann og vet ikke hvordan jeg skal kunne klare det.

Tannlegen min vet om min bakgrunn og at det er veldig vanskelig for meg, men hun glemmer fort i løpet av behandlingen å ta hensyn. Jeg vet ikke hva som går ann å gjøre heller, tannlegen har ikke pratet noe om hvordan vi kan tilpasse, tror ikke hun skjønner hvor vanskelig det er for meg.

Etter sist behandling satt jeg igjen med fullt av merker på armene etter å ha knepet meg selv for å holde det ut, det virker jo, men er ikke spesielt bra eller konstruktivt..

Har dere noen erfaring med pasienter med en slik bakgrunn og problematikk?
Det er litt annerledes enn vanlig tannlegeskrekk...

30

Kjære 30!

Tannlegeskrekk kan være av varierende grad fra noen som kan komme til en tannklinikk og få behandling til noen som besvimmer så snart de ser en tannlege. De fleste tannlegeskrekk pasienter ligger en plass mellom de to ytter punktene.

Det er helt normalt å være redd når man er på et tannlegekontor. Det som er viktig er at tannlegen kan innarbeide seg en del tekniker hvor han/hun kan berolige pasienten og kunne utføre behandlingen uten å stresse pasienten.
Det finnes også en del medikamenter som kan berolige pasienten og behandlingen kan gå helt smertefritt.

Du må snakke med din tannlege og be om å få beroligende før behandlingen og be at hun tar hensyn til dine behov mens behandlingen pågår. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...