Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Når skal jeg pusse tenner for min unge?

Hei.

Jeg lurer på når bør en pusse tennene på de små før eller etter frokost å evt hvor lenge før eller etter? samme om kveld kor lenge etter mat bør en pusse? å trenger barn fluortablett ? mine er vanskelige å pusse å usikker på om eg skal gi å noen mener det er farlig me fluor stemmer det? når bør dem bruke tanntråd og hvordan pusser man tennene hvor begynner man osv?

Lovi

Kjære Lovi!


Anbefalingen er å pusse tenner morgen og kveld, etter frokost og etter kvelds. Hvor lenge du skal vente etter måltid har liten betydning på de små. Generelt pleier vi å si at man bør skylle munnen, evnt vente 30 minutter hvis man har inntatt sur væske, feks appelsinjuice, dette for å unngå syreskader. Med vanlig sundt kosthold hos barn er dette som oftest ikke et tema.
Bruk barnetannkrem 1450ppm fluor på barn mellom 0-6 år. Mengden skal tilsvare størrelsen på barnets lillefingernegl. Større barn kan bruke vanlig voksentannkrem, tilsvarende mengde.
Ved behov, feks ved vanskelige pusseforhold eller høy aktivitet av karies/hull i tennene, kan man administere fluortabletter. Disse har en kontrollert mengde og er ikke skadelig i lav dosering. Det er viktig å vite at fluortabletter aldri kan erstatte god tannpuss.
Tanntråd bør man introdusere tidlig slik at barnet blir vant med dette. La det være en lek til å begynne med, etterhvert kan man gjøre dette daglig.
Når det gjelder selve pusseteknikken er det viktig å få pusset alle tenner, jobb systematisk fra bakerst på ene siden, til bakerst på den andre siden, oppe og nede. Vær ekstra nøye på eventuelle nyfrembrudte tenner, da disse er mer motakelige for hull.

Mvh Tannlege Odd-Egil Mosseng.

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...