Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Svart rotfylt tann sykdom eller ikke

  /   0 Kommentarer

Hei!

Jeg har i dag trukket en rotfylt tann. Den har aldri vært helt god og rotfyllingen gjorde jeg nok for ca 4 år siden. Det har vært forsøkt å fjerne betennelsen med antibiotika, til ingen nytte. Jeg har fått betennelsen i kjeven. Jeg var hos spesialist og han anbefalte ikke operasjon pga en nerve som lå nærmed. Det hele endte med at jeg i dag trakk tannen. Tannlegen viste stor forundring over at fargen på roten var helt svart. Hun klarte ikke forklare hvorfor den var svart. De pleide ikke være det. For meg virket det ut som om hun ikke hadde sett dette før og jeg ble litt satt ut. Jeg spurte flere ganger. Hun sa bare at det hadde vært en alvorlig betennelse der. Og jeg lurte på om det er derfor tannroten var svart og om dette er vanlig etter lang tids betennelse? Jeg ble egentlig litt engstelig for andre sykdommer, men tror ikke jeg må gå å tenke på det så mye. Bare jeg kan få ett klart svar. Håper dere kan hjelpe meg! På forhånd takk.


Kari


Kjære Kari!

Når en tannlege rotfyller en tann bruker de noe for å forsegle rotfyllingen. Dette materialet heter sealer og blir misfarget med tid. Derfor er rotfylte tenner ofte misfarget eller ser svarte ut. Du kan ta det med ro du har ingen alvorlig sykdom. Tannen har nok hatt en betennelse men nå er den ut og du trenger ikke å være bekymret lenger.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...