Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Retainer som kommer bort i tenner

Hei!

Jeg har vært hos tannlege for en sjekk. Tannlege sjekket og alt så bra ut utenom en ståltråd som er festet på baksiden av de nedre framtennene (som følge av regulering i ung alder). Denne hadde løsnet litt på ene siden. Tannlegen festet den på igjen og når det var gjort fikk jeg "feilbitt", altså at jeg kunne ikke tygge som normalt, men kom borti tennene på en ny måte (som føltes feil). Jeg ga beskjed og han prøvde å fikse det uten at det hjalp. Så vi ble enige om at jeg skulle vente over helga og så ta kontakt om det ikke var bedre.

Jeg ble litt vant med det, men det føltes feil når helga var omme. Jeg kom inn igjen og for å fikse opp i problemet slipte han ned litt på tennene. Nå kjennes det bedre ut, men jeg opplever at ei tann på andre siden av der problemet var nå kommer oppi i en annen tann på en ny og unatulig måte. Jeg syns det er rart at tannlegen måtte slipe ned på tennene mine når jeg var helt ok hva bitt angår før han festet fast ståltråden (denne har løsnet flere ganger før og blitt limt fast, og da har det aldri vært noe problem med bittet i etterkant).

Burde ikke problemet ligge i jobben han gjorde som førte til at bittet mitt ble annerledes? Og hvis jeg vender meg til måten å tygge på nå, kan det føre til problem nedover veien (hvis jeg biter på en annen måte enn før)? Så det jeg egentlig lurer på er om det er normal praksis jeg har vært borti? Og bør jeg foreta meg noe om jeg om noen dager fortsatt vil føle at bittet er litt feil?

Arne

Kjære Arne!

En retainer som er en ståltråd som festes på baksiden av dine tenner i underkjeven. Denne tråden skal ikke komme i bitt. Når overkjeven biter i underkjeven treffer de enten fremsiden av underkjeven eller rett på toppen av underkjevenstenner. Derfor en ståltråd som er festet på baksiden av dine tenner skal i praksis ikke komme bort i tenner i overkjeven. 

Jeg har ikke undersøkt deg klinisk og derfor kan jeg ikke uttale meg om denne saken.
Du må be om en ny undersøkelse av dine tenner hos tannlegen din.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...