Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Dårlig rotfylling

Hei!

Jeg fikk rotfylt en tann og satt på krone, tannen var lenge øm, men det gikk over. Etter ca et år fikk jeg noe hinsidig smerte og gikk til tannlege. Tannlegen tok bilde av den rotfylte tann, men fant ikke noe der og åpnet nabo tanna, det skulle fikse smertene. Jeg måtte tilbake samme kveld og da fant han ut at det var betennelse i den rotfylte tannen.
Jeg fikk penicillin og ble henvist til spesialist for og fikse dette med kirurisk inngrep til den nette sum av 2300. 

Tannen som var ok og som ble åpnet er nå rotfylt og må ha en krone. Hele denne smørja vil nå koste meg nesten 13 000.
Er rett at dette skal påføres meg?
Da det i første omgan ble utført en for dårlig rotfylling, den siste rotfyllingen jeg hadde var av en helt annen kvalitet.
De brukte div. utsyr for tydeligvis å sikre seg om at hele roten på tannen var borte, pluss gummiduk, rensing som ikke var på den første rotfyllingen som har påført meg så mye dævelskap.
Jeg er ikke ut etter erstattning men synes det blir feil at jeg skal betale 13000 for noe en tannlege ikke har utført riktig.
Hva er det som er vanlig?
Jeg kan nevne at jeg fikk 30% rabatt på den siste rotfyllingen, noe som jeg tviler jeg hadde fått hvis alt var ret. 

Kris

Kjære Kris!

På generelt grunnlag kan man si at behandlingssvikt, enten i form av feil diagnostisering eller feil behandlingsprosedyre, kan gi deg rett på erstatning.
Å rotfylle en tann er aldri en 100% garanti på suksess, og det er ikke en ukjent problemstilling at bakterieinfeksjon kan oppstå selv ved "perfekte" teknikker. Da må man henvises spesialist for å få bukt med problemet, akkurat slik du beskriver for din første tann. Her kan det bli vanskelig å påvise skyld hos tannlegen.
Når det gjelder den andre tannen, som du beskriver som OK, er spørsmålet om diagnostiseringen har vært feil.
Hvis tannen var frisk, uten infeksjon (pulpitt/nekrose), vil jeg anbefale deg å søke opp Norsk Pasientskadeertatning på nettet. Der fins søknadskjemaer som er enkle å forholde seg til, samt god informasjon om rettigheter.
Om tannen allerede hadde en infeksjon der rotfylling var beste behandling kan man vanskelig klandre tannlegen, selv om hovedproblemet skyldtes den første tannen.


Med vennlig hilsen

Tannlege Odd Egil Mosseng
Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...