Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Implantater som er for langt fremme

Hei!

På 12-årsalderen var jeg i en ulykke og mistet 3 fortenner (22,21,11 opp) og tann nr 12opp skadet, men de klarte å redde den med noe fylling tror jeg.

Det var snakk om tannregulering før jeg mistet tennene, men det ble helt glemt etter ulykken. Jeg brukte tannprotese fram til 21år alder, og fikk operert implantater for tann nr 22.21.11 og en krone for nr12.

Jeg husker at tannlegen var litt bekymret for overbitt men dette ble aldri diskutert og jeg ble heller ikke informert om at det er lurere å ta tannregulering før implantater. Jeg var selv ikke helt bevisst på overbittet mitt, og mener at den var ikke så stor den gang heller. Men over de siste 5 årene har den blitt betydelig merkbar og jeg er blitt veldig usikker på meg selv og sliter nå med dårlig selvtillit spesielt i forhold til smilet mitt.

Jeg har søkt mye på nettet og finner lite informasjon om tannregulering er effektiv hvis man har implantater (fortenner overkjeven). Det kan være viktig å vite at jeg mistet mye av kjevebenet der tann nr 22 og 21 er, husker dette da tannlegen snakket mye om det som en komplikasjon før operasjonen, men de klarte altså å lage plass for implantatene.

Jeg lurer bare på om mulige løsninger for å minimalisere overbittet mitt. I tillegg sliter jeg mye med stress i kjeven min. Jeg biter ikke tenna mens jeg sover, men merker ellers at jeg er spesielt stiv i kjeven når jeg er stresset eller konsentrerer meg. Kjeven lager klikk lyder når jeg åpner munnen. Kan dette være relatert til overbittet? Hva kan jeg gjøre for å redusere stress smerter rundt kjeven? Håper å høre fra dere snart!

Tusen takk på forhånd for deres hjelp!!

Eva

Kjære Eva!

Når det gjelder ditt overbitt er det mulig å skifte kronene på implatatene og ha en mer bakover posisjonerte kroner slik at de ser litt bedre ut. Men dersom implantatene som helhet står langt framme er det lite man kan gjøre.
Hvis du har en klikke lyd fra kjeven er det nødvendig med en bittskinne som du kan få av din tannlege. Dette kan hjelpe mot stiv kjeve og reduserer stress i kjeveledd.

Ta kontakt med din tannlege og diskuter dine bekymringer.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...