Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Fasetter for en pasient med emaljesvikt

Hei!

 Jeg har en sønn som har ganske kraftig emaljeforstyrrelse. Han har fått notert dette, og vil få dekke kostnader utover en egenandel. Men nå er det i en slags forskningsfase, hvor det prøves ut ulike "billige" metoder, for at staten skal slippe unna på billigst mulige måte... Han har vært gjennom en prosess med bleking, som bleka tennene litt, men det gjorde ingenting med "klattene" av emalje som er meget sjenerende for ham. Neste fase var å smøre litt syre på akkurat de feltene av emaljeklumper (det som er stygt) og deretter bleke akkurat der. Det var også snakk om å slipe på tennene for så å legge på fylling der. MEN vil det bli bra i lengden lurer jeg på... Vil ikke det skade mer, enn f.eks. legge på fasetter? Han er nå 17 og snart klar for evt fasetter om det blir det...

Emma

Kjære Emma!

Når en pasient har emaljeforstyrrelser er den endelige behandlingen en krone på tannen eller fasett. Men denne behandlingen kan ikke gjøres i en tidlig alder. Grunnen er at dersom en tannlege legger på fasett eller krone på slike tenner vil disse tennene med alder komme ut mer av tannkjøtt og krone eller fasett kanten vil være synlig og da må de en gang til slipe tennene og sette på en ny fasett eller krone. Derfor en slik behandling utsettes inntil pasienten har fått den endelige tannkjøttlinjen langs tennene. Da kan tannlegen begynne å slipe tennene ned og sette på krone på dem.
Tannkjøttet vil fortsatt trekke seg opp hos en 17 åring og hvis tannlegen setter på fasetter nå vil det bli nødvendig med en ny runde med behandling når han er 24 år gammel. Derfor venter man med behandlingen og forsøker med "billige" måter å strekke behandlingen inntil han blir litt mer voksen.

Med vennlig hilsen


Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...