Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Rotspissamputasjon og påfølgende symptomer

Hei!

For litt over to uker siden gjennomførte jeg en rotspissamputasjon i ei jeksel. Det ble en postoperativ infeksjon som jeg har fått Apocillin og Flagyl mot. Jeg har også tatt en del Paracetamol og Ibux i kombinasjon.

I dag er det ikke mye smerte, men innimellom en irriterende "spreng". Tar jeg smertestillende går det som regel over. Jeg har likevel en nummenhet omkring tanna, en slags lammelse og jeg er fortsatt litt hoven. Jeg har en litt hard klump som virker å sitte i kinnet (lymfekjertel?). Jeg er nå ferdig med Apoccilling og snart ferdig med Flagyl, disse har sikkert gjort det de kan. Så er mitt spørsmål om den "smerten"/nummenheten/klumpen jeg kjenner er normalt etter såpass kort tid og hvor lenge kan dette i så fall vedvare uten at jeg trenger å engste meg?

Det er lite smerter, men likevel litt ubehagelig. Jeg har også lest at dersom det er rotspissamputasjon med postoperative problemer er det gjerne slik at resultatet kan vise seg å være mislykket. Jeg kjenner ingen smerter i tanna, det er kun tannkjøttet som virker berørt. Jeg snakker med tannlegen min som sier jeg kan kontakte dem dersom det ikke går over, men at det er normalt å ha vondt ei tid, men når jeg leser så er det kun snakk om dager som er normalt. Liker ikke å mase så veldig, og skal snart på ei ukes ferie i utlandet. Hva bør jeg gjøre?

Takknemlig for svar.

Berit!

Kjære Berit!

Så lenge du ikke har smerte i tannen ville jeg ikke gjort stort enn å vente. Tilhelingsprosessen kan ta lang tid og slike symptomer som du beskriver vil være normalt i kortere eller lengre periode.
Dersom du får smerte må tannen revurderes ellers er det bare å vente. Du trenger ikke å være engeslig fordi de symptomene som du beskriver er noe vanlig etter en rotspissamputasjon.

Håper det holder seg rolig mens du er på ferie.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...