Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har jeg rett på krone i fronten?

Hei.

Jeg har veldig gule tenner som har vært gjennomsiktig i tuppene, og har hatt det siden jeg var liten. Jeg skjønner ikke hvorfor fordi jeg har alltid vært flink til å pusse tennene.

Hva kan være årsaken til dette og er det noe jeg kan få dekket? Min søster har det samme og får dekket kroner på alle de skadde tennene. Hun har fått vite at det er pga at hun har gått på penicillin, noe jeg også gjorde som barn og i senere tid.

Jeg har også gått til en tannlege som jeg har vært veldig misfornøyd med. Han filte ned fortennene mine og bygde på dem igjen med plastikk. Dette så helt forferdelig ut og han brukte helt feile farger. Jeg var så misfornøyd med ham at jeg byttet tannlege.

Den nye tannlegen måtte endre på alt han hadde gjort og sa at det var veldig dårlig arbeid. Problemet mitt nå er at plastikken knekker hele tide, og fortennene mine har alltid forskjellige farger. Ca 2/3 av fortennene er plastikk. I tillegg har jeg veldig vondt i fortennene og klarer ikke å bite over f.eks. knekkebrød og annen mat som ikke er myk. Jeg har gitt beskjed om dette til tannlegen og har fått som svar at det er pga at plastikken har krympet litt og presser på tennene.

Jeg vil gjerne ha krone på begge fortennene, men er det noe jeg har rett på å få dekket? Det er virkelig en stor plage, og det er pga den første tannlegen at det er som det er. Da jeg var tre år falt jeg på en bordkant og slo tre av de fremste melketennene opp igjen i tannkjøttet. Dette førte til at tannen ved siden av den ene fortannen ble helt knust og var ødelagt da den kom ut.

Emma!

Kjære Emma!


Det er viktig med en klinisk undersøkelse før en tannlege uttaler seg om en sak. I det minste er det nødvendig med røntgen og journalutskrifter. Noe jeg ikke har tilgjengelig.
Men jeg skal prøve å hjelpe deg ut fra det du har fortalt meg.

Du nevner at du falt og slo deg i en bordkant når du var tre år gammel. Om dette har hatt noe betydning for utseende på fronttenner i ettertid er noe din tannlege kan svare på. Fordi en klinisk undersøkelse er nødvendig for å konstatere at dette har hatt en effekt på tennenes utseende. Dersom en skade skjer mens tennene utvikler seg vil dette forårsake "amelogenesis imperfecta". Du kan se denne tilstanden på nettet. Hvis du har denne tilstanden vil du få dekket behandling i ettertid.

Misfarging som oppstår pga penicillin må være omfattende nok for å få dekket en behandling. Dette er igjen noe din tannlege kan se på og bekrefte eller avkrefte.

Hvis du skal ha krone på front tenner er det viktig at tennene har vokst ut av tannkjøttet før en krone settes på dem. Grunnen er at tenner kommer mer og mer ut av tankjøttet mens man er ung. Du kan risikere å ha kronelinjen midt på tannoverflaten om noen år hvis du setter krone på dem nå. Fordi du er 18 år og tennene dine fortsatt vil vokse ut av tannkjøttet. Da får du et skikkelig problem med utseende på dine fronttenner.

Jeg anbefaler at du snakker med din tannlege og finner ut hva er best behandling for deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa KavianTop


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...