Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Kan jeg bleike tenner?

Hei!

Jeg er en 16 år gammel jente som sliter med gule tenner og ønsker å bleke de, men jeg har et problem. Som yngre hadde jeg noe som heter reflux og medførte at jeg fikk svært gule tenner og dårlig emalje!
Det vil si at emaljen min er svak og en kan se i gjennom på noen små steder! Jeg ble redd og gråt da jeg hørte at jeg ikke burde bleke emaljeskadde tenner. For jeg er lei av å bli fortalt at jeg ikke kan det og at jeg heller må bruke tannkremer og ditt og datt.
Det funker ikke! Så jeg vil gjerne bleke tennene mine, men har du noe du kan anbefale meg for jeg holder ikke ut med de gule tennene mine. Hilsen desperat og redd jente. Får ikke tak i Min tannlege på en stund.

Reddjenta!


Kjære Reddjenta!

Det beste er at du får en klinisk undersøkelse av din tannlege. Men nå er det slik at skoletannleger er ganske opptatte og har ikke mye tid å snakke om slike behandlinger.
Tenner som er misfarget av røyk eller kaffe og te viser best resultat når man bleiker dem. Dersom dine tenner har svakk emalje og dentin som er under emaljen skinner gjennom er det vanskelig å få et ønsket resultat selv med en langvarig bleiking. Fordi dentin har en gulere farge og emalje som er svekket virker som et glass og dentinet vil skinne gjennom uansett.
Tenner må egne seg for bleiking før en tannlege starter med en slik behandling. En svekket emalje kan forårsake problem i form av ising dersom bleiking gjennomføres uten å ta dette i betraktning. Ising på tenner kan være et stort problem med uønskete konsekvenser. Du kan ende opp å bli nødt å rotfylle flere tenner pga ising.
Når jeg har sagt dette er bleiking avhengig av produktet og lengden på bleikingen.
Det finnes nemlig bleikemiddler med forkjellige styrke. Muligens kan du bruke en med minste styrke over en kort periode.
Dental spar har et produkt som er bleikestrips. Du kan sette dem på tennene og du kan fjerne dem etter en eller to timers bruk.
I ditt tilfelle ville jeg være forsiktig å satt dem på tennene første gang bare halv time og fjerne dem og rense tenner med flour. Dersom dette ikke forårsaker noen ising så kan du neste gang bruke stripsen litt lenger kanskje en time.
Ta en prat med din tannlege og be ham å bestille dette produktet til deg fra Dental Spar. Produkt nummeret er: 233721.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...