Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Utett krone!

Hei

Fikk en krone på seksårsjeksel for litt over 1 år siden Etter 3 uker begynte tannen og ise, og jeg fikk vondt i tannkjøttet. Gikk tilbake til tannlegen, han tok nye bilder og konstanterte at det ikke var noe feil. Jeg har godt renhold og har brukt colgate tannskylling, det gikk da over. Denne uka fikk jeg tannverk i den samme tannen, gikk tilbake til tannlegen, ha tok nye bilder. Det er utett mellom krone og tann, bakterier har komme inn og forårsaket infeksjon i rot og tannkjøtt, tannen må nå rotfylles. <Er det vanlig at det er utett mellom krone og tann? har tannlegen gjort en dårlig jobb?


Gunn


Kjære Gunn!

Først må jeg si at jeg har ikke sett din journal og jeg har ikke undersøkt deg klinisk og derfor kan ikke stille en riktig diagnose. 

Du nevner at du bruker colgate tannskylling, det er bra men det er ikke nok for tannhygiene. Det som er viktig er om du bruker tannstikker og/eller tanntråd daglig. Hvis du ikke har brukt tanntråd eller tannstikker daglig kan du regne med at hull kan oppstå under kronen.


Men du nevner at tannlegen har sagt at nerven er død og tannen trenger en rotfylling. Nerven til tann kan dø selv om en krone eller toppfylling er helt tett. Når en tannlege preparerer en tann bruker han turbiner som har ca. 30000 omdreininger i minuttet og de kan skape mye varme. Denne varmen kan drepe nerven og tannen kan bli smertefult og da trenger den en rotfylling.
 
En krone som kommer tilbake til tannlegen er laget hos tanntenknikere som bruker presisjonsavtrykk for å fremstille dem. Meget sjelden gir de tilbake en krone som er utett. Men dette kan skje av og til at en krone er utett. Jeg regner med at du har en god tannlege og at han har satt på en krone som var tett for et år siden.

Jeg mener at nerven er død pga varmeutviklingen fra turbinen.

Lykke til med behandlingen din.Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...