Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Tannen ville ikke bli nummen

Hei!

Jeg boret + rotfylte en tann i høyre underkjeve i dag. Jeg opplevde smerte og sterk ising på tross av at tannlegen satte 3 bedøvelsessprøyter. Dette har aldri vært et problem for meg tidligere. Da jeg kom hjem kjente jeg på tannkjøttet rundt den aktuelle tannen, og jeg var ikke bedøvet der. Jeg har en teori om hvorfor dette skjedde, og jeg er interessert i å høre om dere mener at dette kan ha noe for seg.

Jeg var i en ulykke for et halvt år siden der jeg hadde brudd i høyre kjeve og kinnben. Jeg strakk (ev. rev av) en nerve som førte til at jeg var bedøvet i høyre overleppe, tenner/tannkjøtt i høyre overkjeve, halve nesen og deler av kinnet + øyenbryn. Dette er fortsatt numment, 6 måneder etter. Min teori er at denne nerveskaden er årsaken til at bedøvelsen ikke virket på det stedet det skulle virke.. Dette vil i så fall være veldig upraktisk dersom jeg f. eks må trekke visdomstenner i underkjeven.

Hva tror dere?

Guro

Kjære Guro!

Du nevner at du følte både smerte og sterk ising under behandlingen. Dette betyr at nerven som forsyner tannen fungerer som den skal gjøre. Dersom du hadde revet av denne nerven i ullykken ville du ikke ha hatt noe følelse i denne tannen og hele behandlingen kunne gå smertefritt for seg selv uten bedøvelse. 

Men når man behandler tenner er det ikke uvanlig at en tann lar seg ikke bedøve spesielt dersom tannen har betennelse.

Når tannen har betennelse fungerer bedøvelsen dårligere, fordi PH i områder med betennelse er noe lavere enn i friskt vev og den lave PH verdien kan forhindre at nerven blir nummen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...