Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Øst europesk tannbehandling

Hei.

Jeg var i Budapest for noen dager siden og fikk fikset på tennene mine. Dette var en klinikk jeg hadde hørt mye bra om, og siden den var Norsk og HELFO godkjent så tok jeg sjansen.

Fikk byttet alle fyllinger, bleket tenner og satt på krone. Dette er jeg så langt fornøyd med. Fikk også satt på 6 skallfasetter på de fremste tennene da jeg hadde forholdsvis gule tenner og noe skjevhet.

Disse ble jeg riktignok ikke like fornøyd med. Tennene mine ble kjempestore og i tillegg så falt den ene fasetten av dagen etter at jeg kom hjem.

Grunnen til at jeg bestemte meg for fasetter var for at jeg gjerne ville være stolt av et hvitt og vakkert smil. Før så pleide jeg på å smile minst mulig pga tennene. Slik det er nå så tør jeg ikke å smile i det hele tatt.

Er så fortvilet akkurat nå at jeg har mest lyst til å gråte. Jeg utrykte før jeg reiste fra klinikken at jeg ikke var fornøyd med hvordan tennene mine så ut med de nye fasettene. Fikk til svar at jeg bare kunne komme tilbake å få de fikse dem. Så langt så greit.

Jeg er bare usikker på om det også er noe jeg må koste selv eller om klinikken står for de utgiftene. Har selvfølgelig kontaktet klinikken etter at jeg kom hjem men får nok ikke svar før i morgen da det jo er stengt på helg.

Men det jeg egentlig lurer på er om det er noe godt alternativ til skallfasetter. For over 20 år siden så ble det satt på et lag med noe på mine to fremste tenner pga av de var veldig ujevne i overflaten. Mulig dette var plastikk.

Har aldri hatt noe problem med de annet enn at de nå var modne for utskifting. De så veldig naturlige ut og ikke fikk jeg større tenner av det. Hverken i lengde eller bredde, men selvfølgelig gjorde de tennene litt tykkere.
Men dette var ikke synlig. Jeg har også alltid kunnet spise hva jeg ville uten at dette har vært noe problem. Nå tør jeg ikke å spise noe som helst av frukt eller grønt i frykt av at fasettene skal falle ut. En har jo allerede gjort det. I tillegg så er dem en del lenger så det blir er problem å spise. Fortennene skjærer da mot undertennene og dette er i tillegg ubehagelig. Så er det et godt alternativ til fasetter som ikke gjør mine egne tenner synlig større.

Jeg har i utgangspunktet ganske bred munn og store tenner fra før. Når jeg var ferdig med behandlingen og så ut som en hest så skal jeg innrømme at jeg ikke var helt fornøyd.

Moki

Kjære Moki!

Du har igjen stilt samme spørsmål noe jeg har allerede svart på. Jeg vil si at det er det viktig at du tar kontakt med en tannlege i Norge. Men du får ikke noe refusjon fra HELFO for dårlig arbeid som er utført i utlandet. Å oppsøke tannlege og behandling i utlandet er på eget ansvar og i de fleste tilfeller kan utretting av feilbehandling i utlandet bli meget kostbart for pasientene her i Norge.
                                                                 #

Det du forteller er dessverre ganske kjent problematikk. Folk drar til øst europa for billigere behandling og tannlegene der gjør overbehandling og/eller feilbehanlding.

En tannlege kan lett rette på dine tenner i løpet av to seanser men kostnaden er noe som du må tenke på. Hvis du har muligheten og dra tilbake til Budapest og be dem rette på tennene hadde vært best men dette vil innebære kostnader for deg i form av reise og opphold. Du kan snakke med dem og finne ut om de vil refundere noe av dine penger slik at du kan bruke dem her i Norge for å rette på dine tenner. Jeg håper de vil være behjelpelig men dersom de nekter å hjelpe deg er det dessverre lite man kan gjøre med en tannklinikk i utlandet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...