Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Smerte når jeg kommer borti tannen

Hei.

Har en visdomstann med hull i. Hatt dette hullet ganske lenge. Er nede til høyre. Jeg har stor tannlegeskrekk.
Har hatt mye vondt siden søndagskveld. Har ikke noe vond dunking eller noe nå. Nå er det kun vondt hvis jeg biter sammen tennene. Da gjør det skikkelig vondt ned i visdomstannen. Bare å ta på tannen gjør vondt. Den er skikkelig øm å ta på. Lurer på hvorfor det kun er vondt når jeg kommer borti tannen eller biter igjen tennene?
Stråler en smerte ned i tannen med engang jeg biter sammen tennene så må hele tiden være forsiktig når jeg lukker munnen sånn at ikke tennene treffer hverandre. Sliter også med og spise siden det er vondt å tygge så går for det meste i flytende mat som yoghurt.

Takk for svar.

Christine

Kjære Christine!

Denne tannen har en infeksjon og må enten trekkes eller rotfylles. Du må henvende deg til en tannlege og be om behandling. Dette vil ikke gå over av seg selv.

Når en tann får et hull vil bakterier invadere nerven og all nervevev dør i løpet av kort tid. Bakterier vil skape infeksjon i nervekanalen og puss vil sive ut av nervekanalen og inn i omliggende vev rundt roten. Når man dunker i en slik tann vil tannen bli presset i støttevevet rundt tannen og siden det er betennelse i vevet rundt vil du oppleve dette som smerte. Som sagt tannen har en infeksjon og må enten trekkes eller rotfylles.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...