Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Kan jeg trekke en tann?

Hei.

Min bakerste jeksel oppe høyre har tidligere blitt fylt med gull. Nå har det falt av store deler av tanna og den har blitt forsøkt reparert flere ganger med fyllinger rundt det gamle gullet. Dette bare faller ut og tannlegen sier det også er karies dypt dypt ned mot nerven. Han ønsker å fjerne gullet, rotfylling og så lage krone. Mitt spørsmål er om det er nødvendig å ha denne jekselen. Jeg har alle tenner i munnen ellers. Det føles rart å skulle bruke så mye penger på en så ødelagt tann. Jeg har også angst for tannlege men går likevel. Er det slik at tannlegene anbefaler å alltid rep en tann for å beholde den? Er det ikke noen ganger best og billigst å trekke den siden den er helt bakerst? Tannlege sier også han ikke kan garantere godt resultat. Så da snakker vi behandling til mange tusen som uansett kan ende i trekking? Hva er deres etiske retningslinjer i forhold til å anbefale behandling/ trekking i slike tilfeller? Min tannlege har ikke lansert trekk som et alternativ..

Tusen takk for svar.

Jente

Kjære Jente

Å trekke tenner er et alternativ i behandling av tenner hvor tannen har stor skade pga karies ellers andre årsaker.
Tannlegen din burde legge frem dette som et alternativ men antakelig vil han gjøre det beste for deg ved å bevare tannen. Men i alle fall man må alltid ta hensyn til ditt ønske.
Hvis denne tannen er siste tannen i rekken bakerst er det ikke farlig å trekke den. Du kan si til din tannlege at du ønsker å trekke tannen og bli kvitt hele problemet.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...