Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Tann med mye problem

Hei!

Jeg var hos tannlege i slutten av august og fikk fylt en tann. Tannlegen ga ingen indikasjon på at hullet var spesielt dypt eller at det skulle være problematisk på noe som helst sett og vis. Jeg fikk beskjed om at det kunne være ømt noen dager, men at det skulle gå over.
Etter en uke var det enda ikke blitt bedre og jeg kontaktet da tannlegen. Pga. reise og lite ledige timer fikk jeg ikke gått til tannlegen igjen før det var gått over en måned. Da jeg beskrev symptomene til tannlegen sa hun at det hørtes ut som en betennelse og at tannen trolig må rotfylles.
Hun tok bilde av tannen og sa at fyllingen så bra ut. I tillegg tok tannlegen bilde av rot, men det var bare så vidt tegn til at det kanskje kunne være litt betennelse.
Tannlegen sa at på bakgrunn av bildet alene ville hun ikke rotfylt tannen, men pga symptomene mine kunne det bli nødvendig.

I første omgang filte hun bort noe av fyllingen for å avlaste tannen for å se om betennelsen kunne gå over av seg selv . Mitt spørsmål blir da hva jeg bør gjøre. Burde jeg be om en annen tannleges vurdering av saken? Er det vanlig at fylling av en tann resulterer i betennelse som må løses ved rotfylling? Var dette uunngåelig eller tyder det på at tannlegen i dette tilfellet har gjort noe feil? Jeg hadde satt pris på råd om hva man kan gjøre i en slik situasjon.

Silje


Kjære Silje!

Når en tannlege borer i en tann kan det oppstå en betennelse i nerven og da trenges en rofyllingen dersom betennelsen ikke blir bedre.
Jeg regner med at det var et hull og derfor har tannlegen boret i tannen. Hvis tannlegen har tatt røntgen og det viser at det var et hull i tannen da er det tannlegen har gjort er forsvarlig.
Dessverre er det slik at i enkelte tilfeller kan pasienter oppleve både smerte og ubehag ved tannbehandling. Tannleger gjør sitt beste for å sikre best mulig resultat men i enkelte tilfeller kan allikevel gå galt.
Du kan selvsagt be om en ny vurdering hos en annen tannlege.

Jeg håper tannen roer seg og du vil ikke trenge flere behandlinger på tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...