Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Tanngnissing og mye smerte

Hei!

Jeg sliter mye med kjeveproblemer for tiden, har gjort det i snart et år. Det er i høyre kjeve og det er sånne plagsomme smerter som jeg hele tiden går å "blåser opp munnen" og belaster kjeven på en spesiell måte for å dempe smerten, men dette gjør det bare verre.
Jeg har vært hos manuelterapaut flere behandlinger, der jeg fikk god massasje og avlastning, men smerten kom tilbake dagen etterpå. Jeg har sovet med bittskinne siden april, det har hjulpet litt. Men nå er det så plagsomt at jeg er helt sliten i kjeven, klarer ikke tygge seige eller harde ting. Jeg har hatt en del problemer med nakke/rygg og disse smertene går parallelt, altså at jeg har ekstra vondt i kjeven når jeg har det i ryggen. (Ofte med stress).

Er dette et resultat at jeg ikke har hatt regulering mot kryssbitt eller overbitt? Tannlegen min gir ingen gode svar. Jeg trenger hjelp!! Hva skal jeg gjøre?

Mvh Egon

Kjære Egon!

Ditt problem er ikke dentalt men dette er stress relatert og du må ha en helhetlig tilnærming til denne problematikken.
Stress i hverdagen, dårlig kosthold, lite eller ingen tregning, dårlige nattesøvn og arbeid som folk tar med seg hjem etter jobb kan forårsake ufrivillig tanngnissing.

De fleste har en eller annen form for gnissing i tenner men dette går ubemerket men i enkelte tilfeller kan pasienten få alvorlige smerte symptomer i muskler og kjeveledd. 
Det er viktig å finne bakenliggende årsak bak din tanngnissing og gjøre noe med dette før du begynner å behandle tenner. Kryssbitt eller saksebitt kan gi ømme kjevemuskler men de fleste klarer seg livet ut uten noen behanlding. Hvis du har en alvorlig form for kryssbitt eller saksebitt må du få behandling for dette for å eliminere dette problemet også.

Vennligst ta kontakt med en erfaren tannlege som kan gi deg veiledning og prøv å se om det er noe med din livstill som gir deg ekstra stress i hverdagen!

Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg mye siden jeg ikke har tilgang til din journal. Men jeg håper din tannlege kan sette diagnose på ditt problem.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...