Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Kan man utsette kariesbehandling?

Heisann!

Jeg har ei datter på 7 år med hull i to tenner (jeksler). Disse hullene har hun hatt nå i 1-2 år, og mor påstår hun i dialog med tannlegen har fått beskjed om at hun bør tilvennes over tid grunnet tannlegeskrekk, og at det ikke er noe hastverk da hullene ikke blir verre. Min bekymring ligger i at hennes jeksler skal ta større skader, og at det etterhvert vil kunne bli en mer omfattende behandling. Jeg er usikker på kostholdet der borte, men jeg vet at det er en del hurtigmat og mye brusdrikking og godterispising. Men hun er i det minste flink til å pusse tenner. Mine spørsmål er da som følger... Er det forsvarlig å vente to år med å reparere hull på henne? Anbefaler dere tilvenning på fire ganger i året/på to år? Er det overhode ingen form for "hastverk" når det kommer til hull- selv om de ikke ser ut til å utvikle seg? På forhånd takk, håper på svar snarest.

Potet

Kjære Potet

Jeg antar at tannlegen har ikke gjort jobben pga tannlegeskrekk hos datteren din. I slike tilfeller kan man se om kariesskaden er ikke alfor stort og da vil man utsette behandlingen i en periode inntil pasienten kan ta i mot behandlingen.Det er alltid ønskelig å behandle karies så snart som mulig men av og til er det vanskelig med enkelte pasienter.
De aller fleste tannleger i Norge har veldig bra kliniske rutiner spesielt når det gjelder karies diagnostikk og behandling. Jeg tror din tannlege har kontroll på sine kliniskerutiner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...