Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Skjev ansikt, blir det bedre?

Hei!

Min datter på 2 år har siden fødselen vært litt skjev i munn/kjeve. Dette fortoner seg slik at når hun smiler så heller overkjeven litt oppover på venstre side, og underkjeven litt nedover på venstre side. Når hun bruker smokk havner denne naturlig nok på venstre side i munnen siden det er best plass her. Det virker det ikke som hun har noen plager eller smerter med tennene sine.

Vi har tenkt at det kommer til å "gå seg til" men nå som alle melketennene har kommet så er det ikke noe særlig forandring. Hvordan tar man tak i dette, og hvor gammelt pleier barn å være før tiltak vurderes? Er utstrakt bruk av smokk noe som kan forverre dette? At hun har sterk legeskrekk vil jo antagelig også gjøre en undersøkelse vanskelig.

Håkon

Kjære Håkon!

Barn blir innkalt til tannlege når de er 3 år gammel. Hun kan bli henvist av fastlegen til Øre-Nese-Hals spesialist for å se om det finnes noen grunn til at hun har skjev munn/kjeve. De vil se om dette har noe med skjelettet å gjøre eller om det er bare ansiktsmuskulaturen som skaper slik skjevhet.

Dersom dette er bare muskulær asymmti vil det ordne seg med alder. Mend om det har noe med hardvevet/bienet å gjøre er det litt vanskligere å forutse hvordan hun vil utvikle seg.

I alle fall kan du ta kontakt med fastlege angående din bekymring og han/hun kan sikkert hjelpe deg bedre enn meg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...