Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Slette røntgen bilder

Hallo
For en tid tilbake siden var jeg hos tannlegen, har slitt med tannlege-skrekk over noen år så jeg hadde endel jobb som måtte gjøres. Det som plager meg litt er at det stadig vekk ble komplikasjoner, altså det ble ikke så mye bedre, snarere tvert imot.

Jeg har ganske så høy smerteterskel så jeg har ikke klaget noe på dette. Men sist jeg var på tannlegebesøk igjen så gjorde tannlegen noe jeg er veldig skeptisk til, så her kommer spørsmålet mitt: Når man har tatt bilder av tanna før jobben blir gjort, også finner tannlegen ut at hullet var dypere enn anntatt og det igjen blir komplikasjoner, så gjorde denne tannlegen noe jeg syntes var litt rart. Han ba sin assistent om å slette bildene de tok av tanna før han gjorde inngrep. Det jeg lurer på er om dette er normalt at tannleger sletter bilder, eller om tannlegen rett og slett prøvde å dekke over en "feil"?

Jmp

Kjære Jmp!

Bilder skal helst ikke slettes selv om de er ikke av god kvalitet.
Det er viktig å ha pre-operative bilder som viser at tannen/tennene har karies. Jeg regner med at tannlegen har tatt slike bilder og kan levere dem til deg dersom du ber om det.

I disse bildene må man kunne se karies. Av og til er det ikke mulig å se karies enten pga fyllinger eller er for lite  karies eller kan bildekvatiteten være dårlig. Det er allikevel viktig å ta vare på slike bilder også. Nå har jeg ikke tilgang til journalen din og kan ikke komme med noen dom i denne saken.
Hvis tannlegen har tatt bilde før og underveis og kan vise til dem da er saken ganske grei. Dersom han har slettet bilder bør det stå i journalen hvorfor de er slettet. Du kan be om en forklaring på saken fra din tannlege.
Av og til kan behandlingen på en tann bli mer komplisert og det er helt normalt.

Hvis tannlegen hadde tenkt å skjule sine spor ville han/hun ikke si det foran deg at bildet/bildene måtte slettes. Derfor velger jeg å tro at tannlegen hadde ingen skjulte hensikter med denne forespørselen når han/hun bad assistenten å slette bildet/bildene. 


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...