Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Støt mot tenner

Hei!

Litt bakgrunn først. Jeg har hatt regulering for snart 10 år siden, og har hatt streng på baksiden av de nederste tennene siden. For et par uker siden ramlet jeg og slo meg på siden av ansiktet, og fikk litt vondt i kjevefestet oppe med øret. Det er fremdeles litt vondt når jeg gjesper, men det er mye bedre. I de siste dagene har jeg derimot hatt vondt i den ene tannen nede (som jeg har streng på) når jeg våkner om morgenen. Det er ikke tannverk, men den er litt øm når jeg presser lett på den med tungen (minner om smerten jeg hadde når tennene flyttet på seg når jeg hadde regulering). Dette går derimot raskt over sånn ca. etter jeg har pusset tennene om morgenen og spist frokost. Kjenner ingenting resten av dagen, men når jeg legger meg og har sovet så kommer det igjen. Jeg tror ikke det er fordi jeg biter sammen tennene når jeg sover, for jeg har litt ujamnt bitt, og det er så og si umulig for meg å bite sammen slik at det blir press på denne ene tannen. Er ellers flink med munnhygiene, bruker tanntråd, mellombørste og munnskyll. Hva kan denne merkelige smerten skyldes?

Kvinne

Kjære Kvinne!


Symptomene/smertene du har hatt i forbindelse med kjeveldd, vil sannsynligvis bli bedre med tiden, men om symptomene/ubehaget forsetter bør man komme til en konsultasjon hos tannlege/spesialist for å kontrollere at det ikke er noen skade på kjeveledd.

Når det gjelder øm tann i underkjeven kan det ofte være lurt å ha en undersøkelse etter støt mot tennene for å kartelegge dagens status på tannen, og evt observeres videre, for å kontrollere at det ikke utvikler seg noe som kan skade tannen på sikt. Du skriver selv at tannen ikke har kontakt når du biter sammen, men ved sammenstøtet kan tannen ha flyttet på seg, og evt bli holdt tilbake av strengen/retaineren du har på baksiden, og dette kan føre til ømhet. Du kan gså ha fått en god "trøkk" på tannen når du skadet deg, slik at tannen har beveget seg litt. Etter slike hendelser kan det være lurt å ha en konsultasjon med tannelge for å kontrollere dagens tilstand, ta et røntgenbilde, slik at man kan observere dette, eventuelt avdekke skade på tannen eller nabotenner.


Med vennlig hilsen
Tannlege Anette Vetnes Westre

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...