Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Ved. bro og smerter

Hei!

Jeg er under behandling for å få satt inn en 3-leddsbro. Dvs. jeg var hos tannlegen for 1.5 uke siden til 1. behandling, der han klargjorde for innsetting av bro, og pusset ned en tann på hver side av åpningen, der en jeksel mangler.
Han tok avstøpning og jeg venter nå på ny time for å få satt inn den ferdig/-spesialtilpassende broen.

Saken er at jeg har hatt smerter siden jeg var hos han. Det jeg lurer på er om det kan være en av tennene som han har filt ned som mulig må rotfylles? (èn er rotfylt fra før, men ikke den andre). Det siste han sa til meg før jeg gikk fra han etter 1. behandling var at jeg måtte være klar over at jeg mulig kunne få smerter og at det var en risiko for at jeg måtte rotfylle den ene tannen, som ikke var rotfylt fra før. Er dette vanlig? Eller er dette noe tannlegen burde ha informert meg om Før han startet behandlingen. Jeg synes det er rart at han ikke har sagt noe om det før, så jeg begynner nesten å mistenke at han har gjort noe som har fremprovosert smerter, som gjør at jeg må ha en rotfylling.

Vet det kanskje høres rart ut, men jeg er dessverre skeptisk til tannleger, etter div. dårlige opplevelser. Men spørsmålet er altså er det vanlig at tennene som pusses ned og som brukes til å lage bro, støttetennene, må rotfylles iom at de slipes så mye ned? Sitter her med smerter og kan kjenne igjen smertene/symptomene fra tidligere, når jeg har måtte rotfylle en tann. Setter pris på deres tilbakemelding. På forhånd takk.

49

Kjære 49!

Det høres ut som du har fått betennelse i en tann som er filt ned. Det er ikke uvanlig å få betennelse i tenner som files ned, men det er litt avhengig av hvor mye av tannen må files ned. Jo mer må man ta fra tannsubstans jo nærmere nerven kommer man og det er større fare for betennelse i en tann.
Tannleger tar vanligvis så lite som mulig for å unngå å komme nær nerven men av og til kan det være uunngåelig å komme nær nerven enten pga nerven på tannen er for grunn eller formen på prepareringen tilsier en dyp kutt i tannen er nødvendig.
Du burde fått informasjonen påforhånd om eventuelle smerter som kan inntre etter en slik behandling. En rotfylling kan også bli nødvendig når man filer ned tenner. Husk all behandling av tenner innebærer noe risiko som pasienten bør informeres om.

Når en tannlege filer ned tenner vil tannlegen lage midlertidige kroner på tenner. Dette kan av og til ikke være tilstrekkelig for å dekke tannen og tannen/tennene kan verke i påvente av den permanente restaureringen. La oss håpe at du blir smertefri når broen blir sementert på plass. Dersom smerten forsvinner når broen sementeres er det da ingen problem. Men dersom du har mye smerte nå så vil jeg anbefale at du tar kontakt med din tannlege og nevner dette for ham/henne. Det er mulig at du må ha en rotfylling før du sementerer broen.

På spørsmål om dette er vanlig med smerte etter en slik behandling vil jeg svare ja.

En klinisk undersøkelse av tannen er nødvendig for å konstatere videre behandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...