Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Egenpleie ved tannkjøttsbetennelse


Hei!

Har tannkjöttbetennelse,og har ikke råd til tannlege (uförtrygdet og alenemor),Det er lommer rundt tennene nedi tannkjøttet,det blør,og det gjør vondt da jeg kommer nær.Hva kan jeg gjøre selv som en lindring.? Har brukt ei flaske corsydyl,men er tom nå,Kan det hjelpe med salt,Hvitløk?

Mvh Inger, 47 år

Hei Inger !
Det eneste som hjelper når man har tannkjøttsbetennelse er god munnhygiene. Tennene må pusses grundig to ganger hver dag, og i tillegg må man bruke tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste mellom tennene (to ganger daglig). Til de som har tannkjøttbetennelse anbefales mellomromsbørste (kjøpes på apotek). Du får vondt i tannkjøttet pga betennelsen, som ikke forsvinner uten at du gjør skikkelig rent. Dette kan virke vanskelig å få til, da det ikke er så lett å rengjøre når det er vondt.

Corsodyl er supert å bruke for å dempe betennelsen, men dersom en ikke rengjør grundig vil betennelsen komme tilbake. Corsydyl skal kun brukes i en begrenset periode (ca 2-4 uker), ellers mister den virkningen sin. Hvis du nettopp har brukt det, bør du ikke begynne igjen nå. Salt og hvitløk har ingen virkning.

Selv om du nå gjør en bra egeninnsats kan du likevel oppleve at det blør og at betennelsen ikke forsvinner. Da er grunnen at det ligger tannstein nedi lommene som du selv ikke klarer å fjerne. Dette må gjøres hos en tannlege eller tannpleie. Dersom tannsteinen nedi lommene ikke fjernes, vil betennelsen vedvare og du kan risikere å miste tennene på sikt.

Personer med fremtreden tannkjøttbetennelse får refundert en del av beløpet hos tannlegen. Dette er det tannlegen som er ansvarlig for, og beløpet refunderes direkte. Vi vil anbefale deg å undersøke med ditt lokale NAV-kontor om du har rett på noe offentlig støtte utover dette, til tannbehandling, siden du er uføretrygdet.

Lykke til!

Mvh Prestestien Tannlegepraksis
Tannpleier Marianne Myhre

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...