Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Betennelse rundt jeksler

Hei!

Jeg holder på å bli litt sprø... for 3 uker siden så begynte seksårs jekselen på min venstre side (36?) Å være øm ved lett trykk berøring. Kun ved lett berøring/trykking og ikke noe annet.

Jeg la merke til at dette ble til de grader forverret når jeg brukte tanntråd ekstra godt på den ene siden. Jeg rasket med til min tannlege for å ta bilder å sjekke. Tannlegen kunne ikke finne tegn på noe annet enn irritert tannkjøtt og jeg fikk i oppfordring å ta ekstra mye tanntråd. Men hver gang jeg tok tanntråd godt ble det bare ennå ille. Så jeg prøvde ut en helg å ikke ta tanntråd i det hele ofte tannen ble bra igjen og jeg kan nå ta tanntråd der som vanlig.
Men det stoppet ikke der! For bare uken senere begynte seksårs jekselen oppe samme siden (26?) Med akkurat det samme! Denne gangen dro jeg ikke til tannlegen og gjorde det samme (skipper tråd et par dager) og den ble også bra.

Litt sendere begynte seksårs jekselen nede på høyre side (46?) Akkurat samme måte! Men denne gangen har det ikke blitt nå bedre og tannen har begynt å ise ved kaldt vann (ikke varmt) og pulserer ved trening/anstrengelse. Hva er det som egentlig skjer???? Sånn til info har jeg aldri hatt hull før, hadde regulering på alle seksårs jekselene og har fått alle visdomstenner uten problem. Tannlegen min kunne ved min kontroll ikke finne noen tegn til hull eller bakterie dannelse noen steder i min munn og har bestandig fått skryt av pussingen min. Så tannlegen kunne ikke finne noen grunn til mitt ittiterte tannkjøtt heller.

Hjelp??? Bruker til daglig sensdyne tannkrem med masse fluor og fluor skylling.

Milli

Kjære Milli!

Det er viktig med en klinisk undersøkelse av dine tenner for å kunne diagnostisere ditt problem. Det høres ut som du har litt irritert tannkjøtt. Dette går over ved å være litt skånsom mot tannkjøttet som du har gjort på egen hånd.
Tanntråd kan av og til forårsake betennelse i tannkjøttet ved at den kan dytte plakket under tannkjøttet hvis man ikke klarer å rense godt mellom tenner. Derfor er det viktig med riktig teknikk, blant annet må du bruke en lang tråd for å ikke bruke samme tanntråd mellom alle tenner.

Dette er en midlertidig problem som ofte oppstår hos unge mennesker der tannkjøttet er mer ømfintlig og kan lett få betennelse.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...