Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har en melketann og vet ikke om jeg får støtte eller ikke for tannbehandling

Hei

Takk for en fin side!

Jeg har en melketann igjen, hvor det ikke vokser ut en ny tann, noen tannleger sier den vil falle ut, mens andre sier den kanskje blir der livet ut. Er det sannsynlig at den kan vare så lenge? Men det jeg egentlig lurer på om jeg har rett på noe refusjon hvis jeg må sette inn et implantat? Tannlegen kunne ikke svare, og jeg mener jeg har lest at man må mangle minst 3 premolarer for å få støtte. Vil det si at jeg som kun trenger en ikke vil få noe refusjon? Hvis du vet ca hvor mye jeg må betale i egenandel, så oppgi gjerne det.

Tusen takk for tiden deres!

Leone


Kjære Leone!

Dersom dette er en melketann som skal erstattes av en premolar da stemmer at du må mangle minst tre premolarer før du kan få støtte fra folketrygden. Det er noe annet om det var en tann i fronten fra første til og med den tredje tannen i rekken. I dette tilfelle kunne du få støtte selv ved mangel på en tann.
Dersom dette er en premolar kan du dessverre ikke få noe støtte til tannbehanlding. I din andre e post nevner du at du har 24 tenner mens de burde være 28. Problemet er at hvis du mangler molarer vil de ikke telle og du får ikke noe støtte til tannbehandling. Mangel på tenner gjelder front og premolarer. Du kan snakke med en tannlege og finne ut hvilke tenner du mangler. Denne mangelen må være medfødt og hvis du har trukket tenner av andre årsaker telles de ikke med.

Hvis du hadde manglet tre premolarer kunne du få 9500 kroner i støtte for å få en implantat som settes inn kirurgisk. Videre kunne du få 4880 for å sette en krone på implanteten senere.

Hvis tannlegen hadde valgt å gi deg en bro ville du få 12295 kroner for en treleddsbro.
Som sagt dette forutsetter at du mangler tre premolarer.

Denne melketannen kan vare livet ut avhengig av størrelsen på roten.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...