Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har hatt rotfylling på tann og krone men har kronisk apikal periodontitt.

Hei.

Jeg har nylig fått diagnosen kronisk apikal periodontitt og kronisk sinusitt (odontogen) venstre side. Har vært flere ganger hos tannlege for dette og fått rotfylt tann og etterhvert (over 1 år etterpå) fikk jeg satt krone på tanna. Siden bihulebetennelse ikke gav seg selv om tanna ble fjernet, var jeg nylig ved ØNH og hos sykehustannlege samtidig. De rådet meg til å fjerne tanna og jeg fikk der diagnosen kronisk apikal periodontitt. Har jeg krav på å få refundert litt av beløpet jeg allerede har brukt på tannlege når jeg har denne diagnosen? (Har ikke fått trekt tanna ennå, men skal snart).

Mona!

Kjære Mona!

Dersom tannlegen din har hatt riktig prosedyre på rotfyllingen av tannen kan han/hun ikke lastes for mislykket rotfyllig. Av og til kan en tannlege gjøre sitt beste men rotfyllingen kan fortsatt mislykkes. I slike tilfeller kan pasienten henvises til endodontist som er rotfyllingspesialist.

En endodontist er bedre å henvende seg til når en tann har kronisk apikal periodontitt. Be om en henvisning til en endodontist.

Hvis du tenker på refusjon fra folketrygden så får du ikke noe fra dem fordi diagnosen kronisk apikal periodontitt gir ikke støtte til tannbehandling.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa KavianTop


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...