Notice: session_start(): Ignoring session_start() because a session is already active in /home/4/p/prestestientannl/www/svar_fra_tannlegen.php on line 17

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Har hatt rotfylling og har fortsatt smerte

Hei.

Jeg er en gravid kvinne som lider av sterk tannlegeskrekk. Pga dette har jeg unngått tannlege i mange år (dumt - jeg vet). 1.mai fikk jeg svi for dette i form av tannlegevakt og en midlertidig fylling (tolvårsjeksel, oppe til venstre). Denne tannlegen var flink til å ta hensyn.
En liten uke etter begynte samme tann å gjøre vondt, og 8.mai måtte jeg igjen til tannlegevakt - denne gang et annet tannlegesenter og tannlege som kunne utføre rotfylling akutt. Dette ble én av to behandlingsdeler hvor han skulle rense, fylle med bakteriedrepende og fylle midlertidig.
Denne tannlegen var ikke flink til å ta hensyn til skrekk, men det er én ting.
Mannen brukte ikke gummiduk rundt tanna eller mikroskop. Han brukte de samme hanskene under hele oppholdet, til alt av tannbehandling, pc-trykking og å klø seg i øynene. Han hadde ikke orden på brettet sitt og stakk meg flere ganger i tunge og leppe med instrumentene. Klønete type med andre ord.
Nå, to dager etter har jeg fortsatt vondt. Den er verre enn før akuttimen og har spredd seg til kjeven.

Jeg får kun til å spise most/flytende mat og sover dårlig. Skal det være sånn? Er livredd for å reise tilbake. Er det vanlig å ikke bruke duk eller mikroskop? Som gravid er det ikke bra med for mye smertestillende, men det kan ikke være bra med betennelse heller? Hvor lenge kan sånt ta?

Mvh Maria

Kjære Maria!

Jeg kan på generelt grunnlag svare deg.
En mikroskope er ikke et krav når det gjelder rotfylling. Det er bra å ha en mikroskope men det betyr ikke at tannlegen gjør en dårlig jobb hvis de ikke har en.
Gummiduk må brukes men i sjeldne tilfeller hvor man får ikke den på plass får tannlegen lov å la det være å bruke dette. Dette sikrer god kvalitet.
Når det gjelder hanskebruk er det tillatt å bruke en og samme hansker så lenge man forholder seg til pasienten og ting som er rent i nærheten, skuff og instrumenter i skap. Videre er det klarer regler for bruk av hansker og tannlegen må skifte hansker dersom de er kontaminert eller om de forlater rommet.
Det er en god rutine å legge frem alt før man begynner behandlingen av pasienten da slipper tannlegen å hente ting frem mens behandlingen pågår. Men tannlegen bryter ikke noen regler dersom han henter ting underveis.

Jeg kan ikke si noe konkret om denne tannlegen fordi jeg har ingen autoritet til å dømme en annen tannlege ut fra en beskrivelse på nettet av ham/henne. Hvis du mener at tannlegen holder ikke en god hygienestandard kan du klage hos dem.

En tann som er rofylt kan verke i noen dager etter behandlingen. Dette er ikke unormalt.

Håper alt ordner seg og du vil bli smertefri.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top

× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...