Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Skal jeg trekke visdomstannen.

Hei!

Jeg var til tannlegen for 2 år siden. Da fikk jeg beskjed om at visdomstennene mine var vokst noen millimeter fram, så de akkurat var synlige. Jeg fikk beskjed om at det ikke var nødvendig å gjøre noe med de, men at jeg måtte pusse og rense godt. Da jeg var til tannlegen denne uka fikk jeg beskjed om at de absolutt anbefalte å fjerne tennene med en gang de var synlige, fordi de det var vanskelig å rengjøre mellom visdomstenna og tanna foran og hun mente det kom til å bli hull på tanna foran. Synes det var merkelig å få så ulike beskjeder. Tennene kom ikke til å vokse ut mer. Jeg kan ikke se at tennene har forandret seg de siste to årene... og iløpet av disse to årene har jeg ikke hatt noe problem med hull. Om det hadde vært for vanskelig å rengjøre, ville det kanskje allerede vært hull? Hvorfor har tannlegene så ulike meninger? Hva burde jeg egentlig gjøre?

Eir


Kjære Eir!

Det er litt vanskelig for meg å si noe konkret om denne saken. Men på generelt grunnlag kan jeg skrive noe til deg.
Du er 22 år og det betyr når den første tannlegen har sett på visdomstennene har de ikke kommet opp særlig mye og derfor på det tidspunktet ville jeg også være enig at man skulle ikke gjøre noe. Men nå to år senere har situasjonen forandret seg og tannen har kommet noe lenger opp. Dette kan forandre forholdene rundt tannen. Din tannlege har nå vurdert at det kan være fare for tannkaries på front siden av denne visdomstannen. Dette kan stemme dersom det er ikke mulig å rense godt rundt visdsomtannen. Det er uavhengig av din hygiene. Visdomstenner er generelt vanskelige å holde rent pga deres beliggenhet.
Hvis den ene tannlegen hadde for en måned siden sagt at det er ikke nødvendig å trekke visdomstannen ville jeg vært forbauset over den andre tannlegen som mener at tannen må trekkes men da er det gått to år vil jeg tro forholdene rundt visdomstannen er ikke det samme som to år siden.
Visdomstenner vokser i alderen 18 til 25 år. Da vosker de sakte men sikkert og de kommer ut gjennom tannkjøttet. Du er i den alderen når man må bestemme om man beholder dem eller trekker dem.

Jeg kan derfor forstå hvorfor den andre tannlegen anbefaler at du trekker visdomstannen. Men det er opp til deg å trekke tannen eller la det være.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...