Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Jeg snorker og vil vite om dette forårsaker hull?

Hei!

Jeg er ei 24 år gammel jente, som nettopp har vært hos tannlegen med unormalt mange hull i tennene. Må denne gangen ut med 12000 kr, hos en av de billigste tannlegene. Hull i tennene er noe jeg alltid har slitt med, selv om jeg passer godt på tennene. Tannlegen sa at det er unormalt for en 24 åring å ha så mye hull. Å jeg nevnte derfor dette for han: Jeg har nylig fått vite av mamma at jeg hadde søvnapne da jeg var lita, og gikk på nett for å sjekke dette. Kjæresten klager stadig på at jeg snorker og slutter å puste om natten. Alt av symptomer stemmer, og spesielt dette med munntørrhet noe jeg sliter med på dagtid også. Er ikke dette i seg selv skadelig for tennene? eller har jeg bare svak emalje? Jeg nevnte dette for tannlegen jeg var hos, og spurte om dette kunne være grunnen til at jeg sliter med hull, men han mente at det ikke hadde noe å si, jeg måtte slutte å småspise. noe jeg ikke kjenner meg igjen i, da jeg har for det meste har 4 faste måltider til dagen og drikker vann og en kopp kaffe for dagen. Jeg lurer derfor på om dere kan bekrefte eller avkrefte disse dilemmaene?

Tannlegen jeg var hos jobber privat, ikke at det har noe å si forutenom at det er billigere.

Rådvill Student


Kjære Rådville Student!

Det er nødvendig med tre faktorer for å få karies. De er sukker, plakk og tid.
De fleste matvarer inneholder sukker. Ting vi ikke tenker over kan inneholde sukker. Blant annet øl, ketchup og de fleset sauser eller konserverte matvarer. Tilgang til sukker i munnhulen for bakterier er derfor veldig lett og de kan skaffe seg sukker ved å bryte ned andre matvarer. Brød og andre karbohydrater er også gode kandidater for å omsettes til sukker av bakterier i munnhulen. 
Men sukker alene kan ikke skape hull eller karies i tenner. Det må være et medium av bakterier eller plakk på tannoverflater for å kunne danne karies. De fleste av oss nøyer oss med børsting tenner og bruker ikke tid å rense mellom tenner med tannstikker eller tanntråd eller interdental børste som er best. Å rense mellom tenne er vel så viktig som børsting av tenner. Det er der bakterier trives best og hull oppstår som vanlig mellom tenner.
Jeg skjønner at du er veldig skuffet over at du har fått så mye karies.
Som du ser hvis du skal være helt sikkert på at du ikke får karies må du ha en bra hygiene som innkluderer tanntråd daglig med fluor tilskudd og prøve å unngå søte matvarer for mye eller for ofte.


Jeg kan bekrefte at din tannlege har gitt deg riktig informasjon. Mange folk kan snorke og dette vil ikke skape hull. Du kan få noe tørr munn hvis du snorker for mye men en munntørrhet må være realt og ha vært der lenge for å kunne være skadelig for tenner. Hvis pasienten har under 0.2ml spyttproduksjon i løpet av et minutt kan dette defineres som munntørrhet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...