Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har en rotrest og har mye smerte og jeg er gravid.

Hei

Jeg har en visdomstann som er knust i flere biter helt inn til rota, og krona er helt oppsmuldret. tror det var en nerve i klem mellom også om jeg husker rett. (Skrekkelige svake, og jeg pleide å skjære tenner, som førte til at biter hele rider knakk av visdomstanna.
Munnhygienen er god, og jeg liker ikke godsaker og brus...).

Tannlegen anså fjerningen som for risikabel, og henviste meg til sykehus, men de ville ikke ta imot meg grunnet nye regler. Jeg må ha en alvorlig sykdom eller kritisk tannlegeskrekk (her faller jeg innenfor, men jeg får ikke gjennomslag). Jeg har ikke klart tanken på å operere i munnen uten narkose, for jeg er redd en panikk vil kunne skape problemer.. Men sett bort i fra dette...

Nå har jeg gått med midlertidig fylling i ett år som holder tanna i sjakk slik at den Ikke gnisser og klemmer på nerven. Om den faller ut, er smertene så store at Jeg er på randen til å svime av, og jeg vil ikke kunne fungere. Jeg krøp på alle fire ut døra klokken 2-3 på natta sist og fikk Tramadol hos legevakt.

Nå er jeg gravid i uke 25, og jeg kjenner intense smerter i tanna, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Tannkjøttet har hovnet opp en del, og jeg har kjent det under hele svangerskapet, noe som kan tyde på at hevelsen er hormonell. Jeg tåler å gå med disse smertene en stund, men jeg er livredd det skal bli verre, for smertene som kom sist var uholdbare og det kjentes utrolig nok i hele hodet og strålte utover kroppen. Det var på det tidspunktet ikke betennelse, og det tror jeg ikke deg er nå heller, men jeg er ikke lege, og skal ikke si noe for sikkert. Det virker bare som tanna har flyttet seg en anelse i posisjon, og store nerven har havnet i permanent klem i en annen stilling. Hva gjør jeg? Det er helg og sykehuset ville tidligere ikke ta imot meg, tannlegen sa jeg måtte til spesialist, og jeg er gravid og vet ikke om jeg bør ta noe annet enn Paracet og muligens lokalbedøvelse?
Tåler jeg andre bedøvelser? Bør jeg bare legge inn en ny midlertidig fylling over den gamle? Tør ikke fjerne den gamle, for om smertene kommer tilbake i stolen, så er jeg redd jeg kan påføre skade både her og der, for de er umenneskelige...

Gravid

Kjære Gravid!

Du kan søke på nettet en oral kirurg og ta kontakt med dem. Du kan få en time i løpet av en uke og en oral kirurg kan trekke en slik tann i løpet av 5 minutter med lokal bedøvelse.
Du gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å utsette din behandling så mye. Dessverre tannverk er noe av det verste og de kommer ofte veldig ubeleilig.
Min anbefaling er at du tar telefonen og finner den nærmeste oral kirurgen og ber dem om en hastetime.
Jeg lover deg at du blir overrasket over hvor lett kan en oral kirurg fjerne en rotrest. Du kan få beroligende og få saken ut av verden i løpet av en uke.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...