Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Knekt tann, har tannlegen gjrot feil?

onsdag - 9 august, 2017

Hei!

Jeg var hos tannlegen min til den vanlige årlige undersøkelsen. Jeg klagde da over en tann som var litt vond/øm. Det ble tatt bilde og det ble funnet en sprekk i en gammel fylling.( en liten fylling) Hun sjekket om roten var "levende" og det var den. Hun sa at hun ikke villle gjøre noe med den, men at jeg måtte komme tilbake hvis smerten økte.
6 mnd senere hadde jeg skikkelig tannverk. Gikk til tannlegen og da var roten "død", så tannen måtte rotfylles. Jeg gikk til spesialist før sommeren og fikk 1. behandling av rotfylling. I løpet av sommeren knakk tannen og nå må den trekkes. Jeg må nå sette på en kosbar bro. Er jeg feilbehandlet 1. gangen hos tannlegen? Lar man i noen tilfeller en sprekt fylling bare være?I tilfelle ,- på hvilket grunnlag er det en slik avgjørelse tas?

Anne G

Kjære Anne G!

Når en tann har en liten sprekk i fyllingen da bør man fylle tannen på nytt. Når det er et lite sprekk i en fylling er dette ikke en absolutt indikasjon at tannlegen må skifte fylling. De kan gjøre det men dette vil være en klinisk avgjørelse som må fattes i samråd med pasienten. Noen tannleger er konservative og vil avvente med behandlingen. Hvis en tann har karies er det absolutt nødvendig med å bytte fylling men dersom fyllingen har en liten sprekk er det ikke en absolutt indikasjon at man må skifte fyllingen. Derfor har tannlegen ikke gjort noe galt.
Videre lurer jeg på om du har hatt sensitivitet og ømhet i 6 måneder eller ikke? Hvis du har hatt ømhet/smerte helt siden da er det underlig at ingen behandling er gjort. Men da spørs det om du har tatt kontakt med tannlegen etter første besøket og har orientert han/henne om din smerte eller ikke?
Når først diagnosen konstateres at tannen er nervedød er det naturlig å gjøre en rotfylling. Tenner kan knekke mens rotfylling pågår. Dette kan ikke den første tannlegen lastes for. Han kunne gripe inn 6 måneder siden og ende opp med en rotfylling og tannen kunne knekke da også.

Hvis du vil ha en juridisk hjelp i forhold til den konkrete saken må du ta kontakt med tannlegen og be om å få hjelp til å klage. De kan hjelpe deg med å utarbeide en klage.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...