Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Skadete melketenner

Hei!

Min 2 år gamle sønn falt å slo fortennene i overkjeven for 2,5 uker siden. Tennene traff en benk noe som resulterte i at den ene fortanna ble slått helt ut i en bit med rot og alt. Fortanna ved siden av ble løs men ikke skjev. Etter det har vi jevnlig vært hos tannlegen men fått lite informasjon.

Idag hos tannlegen sjekka tannlegen den løse tanna og mente den kjentes helt fast og fin ut. Han så heller ingen tegn til missfarging eller betennelse. Han tok så nye bilder av røttene. Etter å ha studert dem en stund sier han at han KANSKJE kan se en svak skygge ved rota på den "løse" tanna. Den var svak og kunne likegodt være en umoden tann/rot som at det kunne være at tanna var i ferd med å råtne. Han ville da få smerter å hevelse og tanna må ut.

Jeg lurer på følgende: Hvor sannsynlig er det at tanna dør nå, når den har festet seg fint og ikke har blitt missfarget Iløpet av disse to og en halv ukene? Og hvordan er det for et så lite barn å mangle BEGGE fortennene ift å lær seg å snakke, bite over mat osv? Bør det gjøres noen tiltak ift nye tenner og når de skal komme, av tannlegen?


Tusen takk

Bekymret mamma


Kjære Bekymret mamma!


Når et barn faller og skader front melketenner er første prioritering for en tannlege å sjekke om melketennene har skadet permanente tannanlegg eller ikke. Det gjør man ved å ta røntgen bilde. Dersom det er bra avstand mellom melketennene og permanent tannanlegg da er det greit i første omgang.

En slik skade kan forårsake tap av vitalitet på en melketenner. Derfor vil tannlegen kalle inn et barn med gjevne mellomrom for å ta røntgen og sjekke om tannen/tennene er vitale eller ikke. Dersom tannlegen mistenker at en melketann har mistet vitaliteten pga skaden må tannlegen trekke melketannen. Fordi når en tann er nervedød vil den bli infisert og vil skade permanent tannanlegg.

Barn er meget tilpassningsdykige. Din unge vil ikke ha noe problem med å lære å snakke eller å spise. Det er ikke behov for å ha noe erstatning for de tapte tennene. Det aller viktigste er å være sikker på at de permanente tennene er sunne og er ikke blitt skadet. Melketenner din unge ha i 4 år men de permanente må din unge leve med resten av livet.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...