Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Må tannlegen svare meg skriftlig?

Hei!

Jeg lurer på om man har rett på skriftlig informasjon om diagnostisering og forslag til behandling etter undersøkelse hos tannlege. Jeg har vært til omfattende undersøkelse. Snakket med en ekspert på telefonen i ettertid, og fikk høre at rotfylling var en mulighet, men at det godt kunne utsettes, og muligens gå over av seg selv. Senere fikk jeg en mail der det sto at de hadde diagnostisert tannen min som behandlingstrengende, men at jeg hadde valgt å ikke behandle da jeg ikke hadde smerter. Jeg føler de to forklaringene spriker, og har bedt om å få svar på noen konkrete spørsmål, skriftlig. Men de bare ringer opp igjen. Jeg tar ikke tlf og skriver en ny mail og ber de svare på de enkle spørsmålene skriftlig, men det vil de ikke. Har de lov til å nekte å svare på ting skriftlig? (spørsmålene var om diagnose og nødvendighet av behandling, veldig konkrete spørsmål)

Lola

Kjære Lola!


Tannlegen er ikkje pålagt å gi skriftlig forklaring på all diagnostisering og behandling. Men skal ha informert samtykke av pasient før behandling utføres. Dette vil sei at tannlegen er pliktig å forklare pasient om diagnose og nødvendighet av behandling før denne inngangsettes. Derimot har pasient rett til innsyn i eigen journal om pasienten krever dette, og i journalen er tannlegen pålagt å føre diagnoser og indikasjon for behandling.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...