Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Ising i tenner

fredag - 14 november, 2014

Hei!

Jeg boret tre hull for litt over to uker siden. Det ene hullet nede i en jeksel i underkjeven var ganske dypt. Jeg fikk beskjed om at nok kom til å ise litt en stund framover.

Tannen verker ikke men den iser noe fryktelig ved inntak av varm/kald mat/drikke. Til og med innpust kan få den til å ise. Det er også vondt hvis jeg tygger litt skjevt og kommer hardt på.

Men det som er rarest, er at det er jekselen i overkjeven som er verst, og den har jeg ikke gjort noe som helst med.

Spørsmålet er da hvor lenge kan jeg forvente at det er sånn? Hvordan kan det ha seg at en helt annen tann også iser, helst mer enn den som ble boret i? Eventuelle løsninger jeg burde prøve?


Linn


Kjære Linn!

Ising av tenner kan ha mange årsaker. Blant annet fraktur av tenner, eksponering av tannhalser, demineralisering av tannoverflaten eller rett og slett karies.

Av og til kan fyllinger gjøre tenner sensitive og tenner kan ise i en periode. Denne isingen vil bli mindre etter hvert og forsivnner helt etter noen uker. Hvis dette ikke forsvinner må du ta kontakt med din tannlege og be om en ny vurdering av fyllingen.

Når det gjelder den andre tannen som tannlegen ikke har gjort noe med vil jeg tro at denne tannen kan ha sensitiv tannhals og trenger bare pensling av desensitizer av din tannlege.Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...