Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Har jeg periodontitt?

mandag - 23 oktober, 2017

Hei.

Jeg er en 33 år gammel dame som den siste tiden (etter 2 barnefødsler) har fått problemer med tannkjøttet. Det blødde og ble ikke bedre etter graviditetene. Jeg var hos tannlegen for å sjekke om det kunne være periodontitt og fikk full sjekk men svaret var nei. Jeg slo meg ikke til ro med det og gikk til enda en tannlege. Her var svaret, Joda. Midl periodontitt. Stort sett lommer på 2 og 3 mm. En på 5 mm og noen på 4 mm fikk jeg beskjed om. Jeg fikk renset to runder og lommene gikk ned til 2,3 og på det meste 3,7mm sa tannlegen. Nå har jeg blitt veldig redd for at dette skal utvikle seg noe videre. Jeg hadde visst mistet litt bein kun på fortennene oppe og nede men det var de usikre på om kom av voldsom reguleringsarbeid på tennene i mange år, eller periodontitt. Spørsmålet er uansett, siden jeg er så engstelig for at dette skal utvikle seg, om sjansen for en utvikling når jeg er ekstremt flink med renholdet. Jeg pusser GODT to ganger daglig, tanntråd hver kveld og munnskyll med fluor. Tar meg alltid god tid til renholdet og skipper ikke en eneste dag/gang med noe. Hva er da oddsen for en utvikling av periodontitt her?

Hilsen veldig bekymret.

Siri

Kjære Siri!

Du har ikke hatt periodontitt. Du har hatt tannkjøttbetennelse og det er nokså vanlig hos gravide damer. Tannkjøttbetennelse eller gingivitt kan lett kureres ved hjelp av daglig tannrens med tanntråd og riktig bruk av tannkost. Et eller to besøk hos tannlegen er også å anbefale.
For at en pasient skal få diagnosen periodontitt må de ha minst tre lommer på 6 mm eller dypere med blødning. Du har ikke hatt tre slike lommer og per definisjon har du ikke hatt periodontitt. Dersom en pasient har bare blødning og lommer som er grunnere enn 6 mm har de diagnosen gingivitt.
Hvis du ikke røyker og tar på alvor daglig tannrens er det veldig lite fare for at du skal utvikle tannkjøttsykdom eller periodontitt. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...