Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Mulig flere tenner?

fredag - 14 november, 2014

Hei!

Eg har et spørsmål for alle sier til meg at det er klin umulig at noe slikt skal skje. Eg har nå vært hos tannlegen ikke en ikke to men 3 ganger å trukket den bakerste jekselen på høyre side og som om det ikke er ille nok så begynner det å komme ut en ny bit som gjør at eg merke irritasjon. Så det eg har kommet frem til er at muligheten er det at eg har hatt såpass liten plass i munnen at ikke alle tennene har fått kommet ut som de skulle, eller så lurer eg på om det har en sammenheng med at eg ble kalt haikjæft da eg var mindre ettersom eg hadde dobbeltanngarde enkelte steder når eg var mindre. sånn det er per i dag er ikke akkurat økonomien så god at eg har råd å dra til tannlegen så ofte og i tillegg er det noe eg skjemmes mye over, er det noe man kan få dekt eventuelt hos nav? og har dere noe formening om ka grunnen er til at eg ikke klare å bli helt kvitt de jekslene?

Unaturlig munn


Kjære pasient!

Vi får to sett med tenner. Det første er melketenner og det andre er permanente tenner som varer livet ut.
Tenner utvikles når man er et barn og den siste tannen som bryter frem er visdomstenner som kommer ut ved 20 årene.
Når et barn har melketenner har de samtidig permanente tenner rett under. Derfor har melketenner korte røtter for å gi plass til permanente tenner i kjeven.

Hvis du skal angivelig ha trukket tre ganger samme tann må du i så fall ha hatt to andre tenner under samme tann. Noe som er usannsynlig og kjeven din har ikke plass til tre tenner oppå hverandre. Det er verdt å nevne at en tann er ca. 2 cm i lengde.

Men det som skjer oftest når man trekker en tann er at nabo tannen kan bevege seg og fylle plassen til den trukne tannen. Spesielt skjer dette oftest med jeksler. Sannsynligvis har du trukket en tann og nabo tannen har flyttet på seg og står der den andre tannen stod og når du har trukket den andre tannen har du husket den første og nå tror du at du har en unormal munn. 

Jeg kan forsikre deg at du har helt normal munn og du kan smile og være glad.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...