Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Leppe-kjeve-ganespalte

onsdag - 29 november, 2017

Hei!

Jeg har et spørsmål jeg ikke finner noe særlig svar på, på nettet. Jeg har submukøse (?) skjult ganespalte. Og HELFO sitt punkt 2. Under hvem som har krav på støtte / dekket tannlege er under gane kategorien. Jeg bør da falle under denne? Eller hvorfor har jeg eventuelt aldri fått dette tilbudet? Hele ganen min er skåret og kuttet i, tennene mine nede er utrolig ujevne, og jeg har ikke råd til fiks, men er dette noe som dekkes vurdere jeg det sterkt, når jeg sliter med tannstein osv..

Mvh Vetle

Kjære Vetle!

For å få støtte for tannbehandling frå HELFO under innslagspunkt 2 må tannbehandlingen ha direkte relasjon til leppe-kjeve-ganespalte. Du beskriver problemet som ujevne tenner i underkjeven. Dette har ikkje direkte relasjon til leppe-kjeve-ganespalte og du vil derfor ikkje få refusjon innenfor dette punktet. HELFO seier også at eventuell behandling som har direkte relasjon til
leppe-kjeve-ganespalte må vere henvist frå sentraliserte leppe-kjeve-gane-team for at denne skal kunne gjeres utenfor sjukehus (altså hos ein vanlig tannlege). Dersom du tidligere har fått behandling rekner eg med at du har vert hos eit slikt leppe-kjeve-ganespalte-team. Du bør derfor ta kontakt der, dersom du føler du har fått mindre støtte enn kva du meiner du har hatt krav på.

Mvh tannlege Sindre


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...