Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Smerte etter visdomstanntrekking

tirsdag - 19 desember, 2017

Hei!


Jeg har i høst operert ut visdomstennene i underkjeven. Den ene seks uker før den andre. Første gang var det nærmest smertefritt fra dag 2, men siste gang hadde jeg mye smerter. Måtte ta Ibux 600mg og 1g paracetamol hver 6. time hele døgnet i 9-10 dager. Var hos tannlege for kontroll etter en uke, og hun mente jeg hadde «dry socket». Hun kunne tilby å legge smertestillende i «gapet» etter tannen de tre neste dagene. Jeg ønsket å se an fordi dette var vanskelig å få til praktisk de dagene. Nå har det gått 4,5 uker siden siste operasjon, og jeg plages med smerter fortsatt.

Ikke så vondt at jeg må ta smertestillende, og ikke hele tiden, men flere ganger om dagen. Det verste er når jeg drikker noe kaldt. Da får jeg en intens, isende smerte som kjennes ut som kommer fra kjevebenet der tannen satt. Opplever også smerter når jeg fjerner matrester fra gapet - nesten som om matrestene «beskytter» for såret nedi hullet. Det virker nemlig som om det gror svært sent. Kanskje ikke uvanlig, men på andre siden hadde det nesten grodd helt sammen etter 4-5 uker - og nå etter 10 uker er det nesten ikke mulig å kjenne/se at det har vært noen tann der. Var jeg bare ekstremt heldig med den første tannen, og at jeg må regne med smerter fortsatt pga den andre operasjonen? Og hvis ikke det er vanlig - hva kan være grunnen? Og krever det ev behandling?

Emilie

Kjære Emilie!

Såret er muligens noe større når de har tatt ut denne visdomstannen i forhold til den forrige tannen. I slike tilfeller kan det være nødvendig med å sy sammen såret for at den skal tilheles bedre. Du kan ta kontakt med tannlegen og ha en undersøkelse av såret. Som sagt muligens må dette syes sammen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...