Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Trismus etter operasjon

torsdag - 27 november, 2014

Hei.

For 3 mnd siden trakk en visdomstann i kjeve nede. Jeg har tidligere hatt problemer med den i flere år, og har hatt flere betennelser. Dagen før jeg skulle trekke den kunne jeg såvidt åpne kjeven og dro inn fordi jeg var bekymret. Fikk antibiotika, og da jeg spurte om jeg fortsatt skulle trekke den sa de at jeg skulle komme inn uansett og de skulle ta en vurdering av det da. Dagen etter var jeg ikke noe særlig bedre i kjeven, men kjevekirurgen insisterte på at jeg skulle ta den uansett. Tiden gikk og da jeg var inne for sjekk og for å ta ut sting forklarte jeg tannlegen at jeg fortsatt hadde problemer med kjeven. "Ring hvis det blir verre" sa de. Jeg var inne totalt 4 ganger med samme bekymring, og det tok den 5. gangen til for at de gjorde noe. Jeg ble sendt til kiropraktor, og der ble det oppdaget at kjevemuskelaturen min hadde stivnet til, at tannkjøtt og ansikt var hovent, jeg hadde muskelknuter og at bittet mitt hadde blitt skjevt etter totalt en måned med å bare kunne åpne kjeven èn finger i høyden.

Nå har jeg fått store utgifter fordi jeg har måttet gå til kiropraktor 2 ganger i uken den siste måneden. Muskelknutene er borte og jeg kan nå få inn TO fingre mellom tennene. Men nå sier kiropraktoren at det ikke er så veldig mye mer de kan gjøre. Jeg har smerter når jeg tygger, ansiktet er ømt å ta på, jeg sliter kraftig med å spise (må lirke maten inn i munnen) og etter hva jeg skjønner har ikke tannkjøttet festet seg etter operasjonen (har en irriterende fold som fester seg til det andre tannkjøttet og skaper ekkel odør i munnen, og det føles klumpete å ta på). Det har nå gått langt over den tiden for at dette burde leges. Jeg er kjempelei og utrolig sint for at jeg faktisk har det verre uten tanna enn jeg hadde det med, og for at det tok 3 tannleger og 5 konsultasjoner til før noen hjalp meg. Jeg ønsker ikke lenger å bruke dette tannlegesenteret da jeg føler de har sviktet gang på gang og ikke engang klarer å fikse sine egne feil. Det finnes heller ingen kjevekirurger i området jeg kan spørre.

Det jeg lurer på er:
- Hva gikk galt? Er det fyfy å operere med kjevebetennelse?
- HVA kan dette være? - Hva gjør jeg nå, hvem kan hjelpe meg?
- Er det mulig å få medhold i en slik klage hos pasientskadenemda?

Takk på forhånd, hilsen rimelig fortvilet student.
Kjære fortvilet student!


Hvis en tannlege skal gi deg et svar må han/hun undersøke deg klinisk. Jeg lurer på om du trenger å bli undersøkt av en oral kirurg.

Ut fra den beskrivelsen du gir oss kan det høres ut som du har fått trismus i tyggemuskulaturen pga inflammasjon i dem. Det kan også være et tilfelle av fibrose men muligheten for at du har fått fibrose er mye lavere.

Trismus er inflammasjon i muskulatur som hindrer normal funksjon av muskelen. Mens en fibrose skjer når det er blitt dannet et arr etter en operasjon og påfølgende betennelse i område kan føre til en fibrose. I begge tilfeller vil muskulaturen bli stive og du kan ikke gape opp høyt.

En oral kirurg skal ikke operere mens en pasient har infeksjon. Du har hatt betennelse og ikke infeksjon og derfor mener jeg at din oral kirurg ikke har opptrådd uforsvarlig.

Du kan klage hos pasientklagenemnda og din tannklinikk kan hjelpe deg med en slik klage, men  jeg ville først og fremst forsøkt å få hjelp i forhold til denne trismusen som du har fått.

En oral kirurg kan hjelpe deg med ditt problem.

Vi ønsker deg godbedring.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian og Tannlege Hana Gilanizade× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...