Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Har fått ru overfalte på tannen etter at tannlegen har fylt tannen min

fredag - 5 januar, 2018

Hei!

Byttet nylig en karies 2 fylling på en molar. Forsto det slik at hullet var primært på tyggeflate, men også noe hull mot nærliggende molar. Det ble brukt matrisebånd som ble "skrudd fast" rundt tannen mens fyllingen ble herdet. Behandlingen har tilsynelatende vært vellykket og tannlegen er flink, men jeg kjenner i ettertid at tannen føles "rugglete" ut på baksiden med tungen. Denne ugjevnheten i overflaten kan også tydelig kjennes med en finger. Trodde kanskje det kunne være rester av fyllingmatriale som hadde kommet på avveie og tok dette opp med tannlegen, men tannlegen sa at dette ikke kan pusses da denne ugjevnheten ikke er fyllingsmateriale med faktisk er emaljen. Tannlegen mener også at dette ikke er relatert til behandlingen da fyllingen ligger på tyggeflaten (altså andre siden av tannen). Det er nå over 1 mnd siden behandlingen og overflaten kjennes fortsatt like ugjevn / ruglete ut. Etter et lite litteratursøk på nettet (f.eks Niazi et al. September 2015) virker det som emaljeskader etter slike behandlinger ikke er uvanlig. Jeg finner det derfor noe sannsynlig at denne ugjevnheten er en form for iatrogen skade, muligens i forbindelse med uforsiktig stramming eller fjerning av matrisebånd (husker tannlegen slet veldig med dette båndet da det er trangt mellom disse molarene). Mine spørsmål er da:

1) Er slike skader på emaljen typisk reversible?

2) Hvis nei, hva er typiske langtidskonsekvenser av slik skade?

3) Er det noen behandling jeg kan få utført for å reparere skadene? Eventuelt noe jeg selv kan gjøre (fluorbehandling eller lignende slik at skaden remineraliseres)?

På forhånd mange takk for svar.

Petter

Kjære Petter!

Dette er ikke noe alvorlig. En tannlege kan alltid gjøre noe med en slik ujevnhet uansett årsak. Selv om emaljen skulle være skadet kan en tannlege reparere dette uten store inngrep og dette vil beskytte tannen godt.

Matrisebånd er ikke i stand til å lage skade på emaljen. Dette er mest sannsynlig fyllingrester som har klistret seg på tannoverflaten og trenger litt puss og polering.

Tannlegen din kan alltid hjelpe deg så lenge de er litt tålmodige.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...