Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Jeg har en bro og får hodepine av den.

Hei

Jeg sliter med hodepine regelmessig. Har hatt det i 15 år, Ble utredet på st. Olav i Trondheim og de fant ingen ting, fikk medisiner som jeg nå har gått på i 15 år. Smertene har blitt mye være de siste årene. Var hos en terapaut i England. Han påstod at det kommer fra en bro jeg har mellom de fire fortennene so låser kraniet. Smertemessig kan det stemme da jeg har mye smerter foran i panne. Jeg fikk slått ut en tann foran + en som er knekt slik at de lagde en bro mellom de 4 fortennene når jeg var 22 år. Smertene kom gradvis etter jeg fylte 40. Hva mener du, spurte min tannlege, han kunne gjerne dele broa, men trodde ikke det hjalp.

Tron Roar.

Kjære Tron Roar!

Jeg kan ikke si noe nøyaktig da har jeg ikke anledningen å undersøke deg. En klinisk undersøkelse må til for å kunne stadfeste årsaken bak ditt problem.
Når jeg har sagt det så vil jeg på generelt grunnlag gi deg litt veiledning.

Hodepine kan ha flere årsaker. Blant annet for høyt blodtrykk eller for stramme nakkemuskler, feil sittestilling, stress, drålig kropsholdning, for lite trening, tanngnissing. Videre kan tidligere skader mot kranie som følge av ullykke forårsake hodepine. Enurisme i hjernen kan også forårsake hodepine. Sensitivitet mot matvarer kan også være en årsak.
En del av befolkningen drikker for lite vann og de kan få hodepine av det.
Muligheten for at en bro skal forårsake hodepine er veldig lite. Hvis denne broen skal ha noen betydning i denne sammenheng må det være feilbitt. Dette kan lett en tannlege sjekke. Dersom du klarer å bite alle tenner sammen er bittet på broen riktig.

Dessverre er det ingen klinikk som spesialiserer seg på hodepine og det er opp til hver enkelte å finne ut årsake. Noen leger kan være veldig flinke å finne årsaken men andre vil bare utføre en CT skan og nøye seg med det. Som jeg nevnte er årsakene bak hodepine veldig mange og dersom jeg skulle finne ut hva årsaken er hos deg må jeg undersøke deg klinisk og utføre noen test.

Jeg kan på generelt grunnlag si at sannsynligheten for at broen er årsaken til din hodepine er veldig lite.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...