Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har ising i front tann etter at jeg slo den.

Hei!

For to uker siden slo jeg den ene fortanna mi så den ble vridd innover. Jeg fikk vridd den på plass og var på sjekk hos tannlegen dagen etter.
Han sa at alt så fint ut, men at den ville være vond lenge da den var slått løs fra de som holder den på plass i rotsekken eller hva det heter. En uke etter ble tanna rød/brun, sjekka på nytt hos tannlegen hvor han tok kuldetest uten noe særlig respons. Røntgen bildene viste fremdeles ingenting unormalt. Så etter en uke igjen, altså to uker etter skaden skjedde, fikk jeg en ekstrem ising i tanna, bare jeg åpnet munnen ser det var litt kaldt iset det. Tanna er fremdeles vond og øm. Kan jeg ha fått en betennelse inni der? Ville de ha sett det på røntgenbildene eller kan sånt skje kort tid etter jeg var hos tannlegen sist? Er tanna mi dø når kuldetest ikke for utslag? Og hvorfor iser det da i en død tann? Tannlegen sa jeg måtte vente med å evt rotfylle til tanna ikke er vond mer, men med slik ekstrem ising vet jeg ikke om jeg klarer vente så lenge. Kan jo ikke være ute nå på vinteren da det iser så. Kan jeg bare bedøve hele greia og rotfylle og bli ferdig selv om den er øm og vond?

Silje

Kjære Silje!

Hvis denne tannen er blitt slått ut av stillingen så pass mye at nerven er blitt skadet kan det være nødvendig med en rotfylling.

Tannen må undersøkes veldig nøye. Hvis du ikke reagerer på kuldetest og el-test kan dette tyde på at tannen er nervedød. Røntgen vil ikke vise store forandringer rundt roten så tidlig. Dersom du opplever mye smerte og ising kan det danne grunnlag for å rotfylle tannen. En front tann har god prognose når de rotfylles.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...