Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Smerte i alle tenner uten årsak

Hei!

Jeg var hos tannlegen i september etter en graviditet, og jeg hadde ta et stort hull i underkjeven på venstre side og et stort hull i 12-årsjekselen i høyre overkjeve som måtte rotfylles. Etter disse behandlingene har jeg vært plaget med sterke smerter i flere tenner. Det rare er at jeg har vondt i tenner på begge sider, og både i overkjeve og underkjeve. Tannlegen har undersøkt meg og finner ikke noe galt med noen av tennene mine, han har gitt opp. Jeg har vært akutt på tannlegevakta to ganger og fått trukket visdomstennene, som det var små hull i, uten at dette har hjulpet. Smertene er intenst verkende, noen ganger som "lyn", stikkende. Dette går veldig ut over livskvaliteten min, og det er krevende å skulle ta seg av en liten baby vedsiden av. Livet mitt har fått et smertefokus som begynner å gjøre meg rimelig desperat. Fastlegen min har sagt at hun mistenker nevropatiske smerter i tennene, men har ikke sagt noe annet om årsaken enn at hun har opplevd dette med pasienter tidligere som har fått omfattende tannbehandling. Hun har satt meg på en cocktail av Paracet, Ibux, Tramadol og Nozinan, samt Neurontin. Dette tar smertetoppene, men etter to uker på Neurontin er jeg fortsatt ikke smertedekket. Smertene er enda svært plagsomme, om ikke lite intense. Flere ganger har jeg reist til tannlegen for å sjekke verkende tenner, han har testet dem med kulde, varme, strøm og å bore uten bedøvelse, men nerven er ikke død. Har blitt henvist til rotfyllingsspesialist for å sjekke samtlige tenner en gang til, for å eliminere at det er tennene som er problemet. Mitt spørsmål er - kan tannbehandlinger få slike følger? Hva er i såfall årsaken til smertene mine? Dette har jeg ikke fått svar på. Dersom det er nevropatiske smerter, hva har forårsaket det? Har dere vært borti lignende tilfeller? Det må legges til at tannlegen min er en dyktig tannlege med 40 års erfaring, men han har som sagt gitt meg opp, og har ikke kommet med noen forslag til hva som kan forårsake smertene mine. Han mener at det heller ikke er snakk om kjeveleddsproblematikk.

På forhånd takk for svar

Hilsen Frustrert


Kjære Frustrert!

Det er ikke lett for meg å diagnostisere noe når jeg ikke har undersøkt deg klinisk. Videre tror jeg at dette er en kasus for en spesialist å svare på.
Jeg anbefaler at du tar kontakt med en maxio-fasial kirurg som kan finne ut hva er årsaken til din smerte. 

I sjeldne tilfeller kan noen få vedvarende smerte etter tannbehandling men dette er meget sjelden. Ut fra den beskrivelsen du gir høres det ut som trigeminal neuralgia. Men det er noe som må en spesialist finne ut av.

Vennligst be om å bli henvist til maxio-fasial kirurg for diagnostisering og behandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...