Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har en krone som har feil farve.

Hei!

Kronen som skulle settes på viste seg å ha feil farve. Trodde at en ny krone måtte lages, men tannlegen min mente at dette ikke var tilfelle og at kronen bare kunne få et belegg med rett farve. Hva gjør dette evt. med passformen dvs trenger den mere plass enn den opprinnelige kronen og er holdbarheten like bra sammenlignet med den opprinnelige kronen? Kan belegget/ deler løsne med tiden? Jeg mener at det i utgangspunkt foreligger en kunstfeil og at jeg har krav på en helt ny krone med riktig farve? Har i utgangspunkt meget hvite tenner, nr 2 på den øverste skalaen, og den nye kronen på en jeksel øverst til høyre lyste påfallende gult mot mine egne tenner. Har vært pasient hos samme tannlege i snart 35 år og er generelt fornøyd med tidligere behandlinger, bortsett fra kroner. Har alt i alt fått tre kroner, hvorav den ene sprakk etter 15 år og den andre måtte fjernes samt tanna etter ca 12 år pga en betennelse under tanna og i kjevebenet, og det til tross for at jeg hele tiden hadde klaget på smerter der som kom og gikk. Trodde at kroner skulle vare livet ut!? Takknemlig for svar og råd!

Mvh Ingrid

Kjære Ingrid!

Å bestemme farven på en krone er veldig vanskelig. Jeg sender mine pasienter noen ganger til tanntekniker for å stadfeste fargen på kronen.
Jeg gjør vanligvis slik arbeid på reklamasjon og mener det bør være slik men jeg kan ikke sette standard for andre tannleger. Hvis du er veldig misfornøyd med fargen må du si fra og få en ny krone.

Å skifte belegget på kronen er noe som vil sitte godt på plass og vil ikke løsne fra kronen. Tannteknikere kan skifte fargen på en krone uten store skader hverken på krone eller legge for mye på kroneoverflaten.
Når det gjelder dine kroner har de hatt et bra levetid. 12 år og 15 er bra selv om en krone skal leve lenger. Hos meg får mine pasienter 5 års garanti.
En betennelse i roten kan oppstå selv om tannen har en krone og dette kan ikke tannlegen lastes for. Det er ikke uvanlig at en krone knekker.

Du kan sikkert fortsette å gå til den samme tannlegen. Han/hun høres ut som å være en god tannlege. Jeg har hatt krone som har feilet etter 3 år. Ullykke kan skje med alle.

Med vennlig  hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...