Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Barn og omsorgssvikt.

onsdag - 21 mars, 2018

Hei igjen!

Takk for sist spørsmål, synes denne siden er kjempe bra! Jeg har noen spørsmål til som jeg håper du kunne svare. Hvordan burde vi som tannleger/tannpleiere jobbe for å avdekke omsorgssvikt, vold og/eller seksuelle overgrep hos barn?

Takk for svar!

Linda

Kjære Linda!

Barn må kalles inn regelmessig til kontroll. Hvis et barn ikke kommer til timen sin må man følge det opp og ta kontakt med foreldre og skole og finne ut hvorfor barnet ikke kommet til timen sin.
Ved klinisk undersøkelse må man se etter blåmerker på kroppen og spesielt i hode og hals regionen.
Barn kan ofte falle og slå seg men slike merker er vanligvis på yterpunkter av kroppen som for eksempel knær og albue og hode. En blåmerke rundt halsen kan ikke komme av å falle og slå seg.
Skriv funn i journalen og les tidligere skrevet journal om pasienten. Dersom pasienten kommer med blåmerker på alle sine rekall da er det grunn til å være bekymret.

Snakk alltid med barnet og prøv å være vennlig og få deres tillit. Snakk med dem alene uten forelder og sammen med foreldre. De kan fortelle om sine dager på skolen og hjemme. Man må prøve å ta dem alvorlig og snakke med dem på like fot. Senk deg til deres nivå når du snakker med dem.

Det er vanskelig å avdekke omsorgssvikt men det er et ansvar som er pålagt oss og vi må prøve å gjøre vårt beste å avdekke slike forhold.

Det er best at du stiller dette spørsmålet til en offentlig tannlege siden de har barnepasienter. Vi jobber i den private sektor og har lite kontakt med barn.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...