Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Verste periodontitt bakterier

søndag - 8 april, 2018

Hei,

Jeg har fått påvist begynnende periodontitt med noen tannkjøttlommer på 4 og 5 mm. Jeg fikk beskjed om at jeg hadde tre av de sortene bakterier som er verst å ha i munnen med tanke på ut utvikling av periodontitt. Så lurer jeg på om jeg kan bli kvitt disse bakteriene? Og hvordan kom de inn i munnen min? Synes det er veldig ekkelt å tenke på at jeg har sånne bakterier i munnen.

Siri

Kjære Siri!

Munnhulen inneholder mange bakterier og de verste bakteriene eksisterer hos alle men de er i mindretall. 
Hvis forholdene ligger til rette for dem kan det bli for mye av dem og da kan de skape mer problem for pasienten. 
Forhold som gjør det lettere for slike bakterier å gro er: 1. Røyking 2. Ikke bruk av interdental børste eller tanntråd over lengre tid 3. Dårlig hyiene 4. Ikke regelmessig tannlegebesøk og fjerning av tannstein. 

Periodontitt er en livstillsykdom. Ofte folk som røyker har denne tilstanden. Folk som ikke bruker tanntråd eller andre midler for å rense mellom tenner kan få tannstein mellom tenner og dette forårsaker betennelse i tannkjøttet. På dette stadiet kalles sykdommen gingivitt eller tannkjøttbetennelse. Hvis personen oppsøker tannlege på dette stadiet kan de få råd om å forbedre hygienen og bruke interdental børste eller tanntråd. Samt de kan begyenne å bruke corsodyl som er en munnskyllevann daglig eller ukentlig. 

Hvis du forbedrer hygienen din og bruker interdental børste og bruker corsodyld og får tannrens hos din tannlege eller tannpleier samt slutter å røyke (dersom du røyker) kan du bli kvitt disse bakteriene stort sett men ikke helt. De vil alltid være der men de vil være så i mindretall at de kan ikke forårsake sykdom lenger.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...