Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Smerter i 12 års jeksel etter fjerning av vidomstann

Jente 33

Hei.

Jeg sender inn ett spørsmål her i håp om at Du vil svare meg, jeg var og opererte ut en visdomstann i januar 2015, etter en mnd tid begynte 6 års jekselen min med Amalgam fylling i å ise, og tannlegen trodde det hadde blitt en liten sprekk i den og fylte igjen med plastfylling tannen iset fra tid til annen men det har gitt seg, men jeg har i ettertid hatt vondt i 12 års jekselen på samme side jeg opererte og har fylling, ikke spesiell vond når jeg trykker på den men veldig vondt der som visdomstannen stod, det virker sårt og vondt i dette området, og 12 års veksel virker løs, det er en knirkelyd når jeg tar på den og det er mørke rødt i tannkjøttet rundt den, jeg kjenner irritasjon fra den hele dagen, og begynner å bli sliten av det, har vært hos tannlegen 4 ganger tatt ett helt vanlig bilde av den men ingen OPG, og ingen henvendelse til spesialist. Det jeg lurer på er om 12 års jeksel kan ha blitt skadet når jeg fjernet visdomstannen?, ble anbefalt å fjerne visdomstannen spesielt fordi den hvilte på jekselen. Hva tror du dette kan være ?

Hei,

Det er vanskelig å vite uten å ha sett røntgen eller ha kikket i munnen din. Det virker som visdomtannnen ville kunne ha skadet 12-års jekselen din om den ble liggende, og det derfor har vært fornuftig å ta den ut. Det er vanskelig å vite om det er en skade etter fjering av visdomstannen, men man er veldig forsiktig med nabotenner når det fjernes visdomtenner, og har teknikker som gjør at nabotenner ikke påvirkes. Det kan også være at tidligere behandling før fjerning av visdomstannen er med på å påvirke tannen. I og med at du har vært hos tannlegen 4 ganger har nok alle tester blitt tatt som røntgen og sjekket området, og vurdert at tannen ikke er løs på grunn av noe sykdom rundt tannen. Det er ofte vanskelig å gjøre godt rent helt bak i munnen, gjerne kjøp en lliten børste (solobørste ) på apoteket og forsøk noen dager å gjøre forsiktig, men grundig rent bak der og ser om det bedres.

Med vennlig hilsen
Prestestien Tannlegepraksis

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...