Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Byll etter tanntrekking, og dårlige tenner av kosthold?

Hei! I mai i år trakk jeg en visdomstann nede på venstre side. I begynnelsen hadde jeg så vondt at jeg måtte ta 2x paralgin forte og 2x ibux 600mg som jeg fikk hos tannlegen. Smertene gikk over etter hvert, men nå de siste dagene har jeg kjent en slags dunking fra tannkjøttet der hvor tannen satt. Når jeg kjenner der, kjennes det ut som at det er en slags kul/byll. Jeg skal tilbake dit 7 august for å trekke enda en visdomstann, og lurer på hva jeg kan gjøre med problemet frem til det? Jeg gikk hos tannlege kompetansesenteret i Bergen.

Jeg har også vært hos vanlig tannlege i det senere som sier hun er overrasket over å se en så ung jente med så dårlige tenner som meg. Hun sier det er pga dårlig kosthold, men det vet jeg at ikke er sant fordi om det hadde vært tilfellet, hadde jeg ikke gått ned 30kg det siste året. Jeg pusser tennene og bruker tanntråd to ganger om dagen. Jeg gnisser ikke tenner. Hvorfor tror du jeg har så dårlige tenner? Er jeg nå dømt til å betale flere tusen i tannlegeregninger i året? Hilsen fortvilet jente.

Pernille

Hei Pernille!

Den kulen du henviser til kan være en liten cyste/betennelsesbyll etter ekstraksjonen. I noen tilfeller kan biter av ben bli liggende igjen etter en trekking, dette kan også gi smerter og ubehag. Det er viktig at du nevner dette for din tannlege ved neste besøk, slik at du får det sjekket opp.

Kosthold er viktig for en stabil vekt og god helse generelt, men samtidig er det viktig å vite at mye av "det sunne" likevel kan være skadelig for dine tenner.

Hvis ditt kosthold feks består av mye surt, i kombinasjon med at du spiser hyppigere, sliter dette på tennene dine. Derfor er det viktig å snakke med en tannlege angående dietten din før du går på slankekur.

Så lenge du er 19-20 år inneværende år har du krav på 75% rabatt gjennom den offentlige tannhelsetjenesten.

Etter fylte 20, dersom dine tenner har fått skader pga dietten, må du undersøkes av tannlegen din for å finne ut om du har krav på noen trygderefusjoner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Odd Egil Mosseng

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...